Περίπου 20 μέλη οικολογικών οργανώσεων επιχείρησαν το πρωί της Δευτέρας 13/04 να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην κοπή 41 δέντρων στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, εμποδίζοντας με την παρουσία τους το συνεργείο του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη», Μιχάλης Τρεμόπουλος, τον οποίο επιχείρησαν αρχικά να απομακρύνουν αστυνομικοί από το σημείο, ενώ στη συνέχεια του επέτρεψαν να παραχωρήσει συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό. Όταν η συνέντευξη ολοκληρώθηκε, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τον προσαγάγουν με αποτέλεσμα ο ίδιος να αντιδράσει. Τότε, οι αστυνομικοί δεν δίστασαν κυριολεκτικά να τον σύρουν μέχρι το περιπολικό και να του περάσουν χειροπέδες ακινητοποιώντας τον.

Η διαμαρτυρία των μελών των οικολογικών οργανώσεων για την κοπή 41 δένδρων από το σημείο είχε ξεκινήσει από τις 7 το πρωί της Δευτέρας μετά από ανάλογη δράση την Παρασκευή. Οι οργανώσεις των οικολόγων είχαν προσφύγει και στη δικαιοσύνη με δικαστήριο να απορρίπτει την αίτηση ανακοπής της απόφασης για κοπή των δέντρων. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης υποστηρίζουν ότι τα δέντρα πρέπει να κοπούν καθώς είναι «επικίνδυνα και άρρωστα».

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης με αυτόφωρη διαδικασία. Σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράνομη βία, με τον Μιχάλη Τρεμόπουλο να αντιμετωπίζει επιπλέον κατηγορίες για αντίσταση κατά της αρχής και εξύβριση.

Τρεμόπουλος: «Μας έσυραν σηκωτούς, μας αντιμετώπισαν σαν κοινούς εγκληματίες»

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος προχώρησε σε σχετική δήλωση για τη σύλληψη του καθώς και 13 άλλων πολιτών.

«Με εντολή της διοίκησης Ζέρβα η αστυνομία συνέλαβε 14 πολίτες που διαμαρτυρονταν ενάντια στο κόψιμο των δέντρων στην αρχαία αγορά. Μας έσυραν σηκωτους και μας αντιμετώπισαν σαν κοινούς εγκληματίες. Μας πήραν δακτυλικά αποτυπωματα και μας πάνε στο αυτόφωρο! Κατηγορια; ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΒΙΑΣ! Οι άνθρωποι που υπερασπίζονται την ποιότητα ζωής και το συμφέρον όλων, αυτοι που είναι αντίθετοι σε κάθε μορφή βίας κατηγορουνται με απαράδεκτες δικαιολογίες που μόνο νοσηρα μυαλά σαν του ακροδεξιού αντιδημαρχου Πρασίνου Ε. Θεοτοκατου μπορούν να υποστηρίξουν. Ο δήμαρχος Κ. Ζέρβας δεν έχει δικαίωμα να κριτικαρει τη στάση της αστυνομίας. Αν διαφωνεί, ας απαλλάξει από τα καθήκοντά του τον αυταρχικό αντιδήμαρχο. Και να έρθει στο δικαστήριο να δηλώσει ότι δεν ασκησαμε κανενός είδους βία. Αλλιώς θα επιβεβαιωθεί ότι επικίνδυνα δεν είναι τα δέντρα αλλά η διοίκηση Ζέρβα.»