«Αντέξαμε, το ποσοστό είναι ικανοποιητικό και μας δίνει την εξουσιοδότηση να συνεχίσουμε με ορόσημο το συνέδριο του φθινοπώρου, στο οποίο θα πραγματοποιηθούν οι καταστατικές αλλαγές για τις οποίες έχει μιλήσει ο Στέφανος Κασσελάκης», έλεγαν νωρίτερα πηγές του κόμματος στην ΕΡΤ.

Πρόσθεσαν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει περιγράψει τον οδικό χάρτη προς το συνέδριο αλλά και τις θέσεις για τα ζητήματα συνεργασίας. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι εάν και εφόσον προκύψουν ανάγκες και έρθει από την κοινωνία ένα αίτημα για ευρύτερη συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων και δημιουργία ενός φορέα, τότε ο κ. Κασσελάκης θα είναι υποψήφιος και θα τεθεί στην κρίση της βάσης και ως υποψήφιος πρωθυπουργός.

Το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τα δικά του εσωτερικά θέματα, δεν σημαίνει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα προχωρήσει στα αναγκαία «ανοίγματα» σε συνδικάτα, επιμελητήρια και φορείς, καθώς κεντρικό ζητούμενο είναι να συνομιλεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την κοινωνία.

Ως προς το επικείμενο καταστατικό συνέδριο στο τραπέζι της συζήτησης βρίσκονται προτάσεις και αλλαγές που αφορούν τόσο τη δομή όσο και τη λειτουργία του κόμματος. Κύκλοι της Κουμουνδούρου κατέστησαν σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πορεύεται προς το συνέδριο του ανεξάρτητα από το τι κάνουν οι άλλες δυνάμεις.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναχωρεί σήμερα για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα έχει σημαντικές επαφές με την ομογένεια και με επιχειρηματίες, στο πλαίσιο του υπό συγκρότηση ιδρύματος που έχει εξαγγείλει ο κ. Κασσελάκης, θα αναζητηθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω πρωτοβουλιών, μέσω δράσεων και εκδηλώσεων για το επόμενο διάστημα.