X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

«Τη στιγμή που τα νοσοκομεία βουλιάζουν, η κυβέρνηση επιλέγει να απολυθώ»: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Άγιο Σάββα ενάντια στην απόλυση του Καταραχιά

«Τη στιγμή που τα νοσοκομεία βουλιάζουν, τη στιγμή που οι ανάγκες είναι τεράστιες, η κυβέρνηση επιλέγει να απολυθώ στις 31 Μαρτίου και να διακόψει βίαια τη σύμβασή μου. Και ο λόγος είναι ότι μιλάμε» δήλωσε ο Κ. Καταραχιάς, του οποίου η σύμβαση διακόπτεται στο τέλος του μήνα, ενώ έχει προηγηθεί η εκδικητική του μετακίνηση στο νοσοκομείο «Σωτηρία», εξαιτίας των αποκαλύψεών του για ενδονοσοκομειακή διασπορά. «Φτάνουν στο σημείο να λένε ότι περισσεύει ένας γιατρός. Είναι εγκληματίες όταν τοποθετούνται υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας στις διοικήσεις, είναι πρόκληση για τους καρκινοπαθείς, που τους έχουμε στο πλευρό μας» δηλώνουν οι εργαζόμενοι που στέκονται στο πλευρό του απολυμένου Κ. Καταραχιά. Στο πλευρό των εργαζομένων στέκονται επίσης οι ασθενείς του ογκολογικού νοσοκομείου. «Κανένας δεν περισσεύει» τόνισε μια ασθενής.
Maria Makraki / SOOC (Φωτογραφία αρχείου)


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε έξω από το ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» ενάντια στην εκδικητικη απόλυση του γιατρού και πρώην πρόεδρου του συλλόγου εργαζομένων του «Άγιου Σάββα», Κώστα Καταραχιά. «Κάτω τα χέρια από τον Καταραχιά» φώναξαν οι εργαζόμενοι που συγκεντρώθηκαν στην πύλη του νοσοκομείου ενώ προανήγγειλαν διαμαρτυρία μεθαύριο Παρασκευή στο υπουργείο, καθώς και νέα στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας την ερχόμενη Τρίτη.

Στο πλευρό των εργαζομένων στέκονται επίσης οι ασθενείς του ογκολογικού νοσοκομείου. «Κανένας δεν περισσεύει» τόνισε η καρκινοπαθής Θάλεια Δημητριάδη κατά τη διάρκεια της  συγκέντρωσης. «Οι γιατροί σ’ αυτό το νοσοκομείο δεν είναι μόνο στην ειδικότητά τους. Καλύπτουν και ψυχολογικά και συναισθηματικά όλους εμάς. Υπήρχαν φορές που ερχόμουν να δω τον γιατρό μου και είμασταν 30 ασθενείς και περιμέναμε. Δηλαδή, δεν μπορώ να διανοηθώ αυτή την κυβέρνηση που λέει ότι ο Αγ. Σάββας δεν χρειάζεται προσωπικό» σημείωσε.

«Έξι μήνες έμεινα χωρίς να εξεταστώ από το καλοκαίρι γιατί ένα από τα μεγαλύτερα ογκολογικά νοσοκομεία αυτής της χώρας είχε γεμίσει κορωνοϊό. Απ’ ότι έμαθα, ούτε εγχειρήσεις δεν γινόντουσαν. Άρα δεν μιλάμε μόνο για τα θύματα του Covid. Μιλάμε και για άλλες απώλειες υγείας» συνέχισε. Η Θάλεια Δημητριάδη εξέφρασε τον φόβο γι’ αυτά που έρχονται, αναφερόμενη και στις προσλήψεις στην αστυνομία. «Δεν νομίζω ότι τους ενδιαφέρει ούτε το ΕΣΥ, ούτε ο κόσμος της εργασίας» σημείωσε, ενώ ανέφερε πως οι ασθενείς του Αγ. Σάββα μαζεύουν υπογραφές. «Είμαστε μαζί σας» κατέληξε.

«Τη στιγμή που τα νοσοκομεία βουλιάζουν, τη στιγμή που οι ανάγκες σε προσωπικό είναι τεράστιες, η κυβέρνηση επιλέγει να απολυθώ στις 31 Μαρτίου και να διακόψει βίαια τη σύμβασή μου – ο μόνος γιατρός πανελλαδικά στους 2.000 επικουρικούς. Και ο λόγος είναι ότι μιλάμε. Γιατί βγήκαμε και μιλήσαμε για τα προβλήματα του νοσοκομείου, τη διασπορά. Με έχουν ήδη μετακινήσει μετά τις αποκαλύψεις εκδικητικά στη ΜΕΘ του Σωτηρία. Είμαι ακτινολόγος, είμαι απαραίτητος. Είμαι ο μόνος γιατρός που κόβουν τη σύμβαση αυτή τη στιγμή. Πρόκειται για στοχοποίηση του σωματείου μας και ζητάμε να παρέμβει το Υπουργείο, να δώσει την παράταση της Σύμβασης και να κάνει μαζικές προσλήψεις» ανέφερε ο Κ. Καταραχιάς μιλώντας στο OPEN.

«Είναι προφανές ότι αποκλειστική αιτία αυτής της δυσμενούς, επιλεκτικής και εν τέλει μη σύννομης μεταχείρισης, είναι η συνδικαλιστική ιδιότητα και δράση του συγκεκριμένου γιατρού» αναφέρει σε επίκαιρη ερώτησή του  προς τον Υπουργό Υγείας ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει κανένας “υπηρεσιακός” λόγος που οδηγεί στη μη ανανέωση της σύμβασης του Κώστα Καταραχιά. Ούτε κανένας λογικός άνθρωπος μπορεί να πειστεί ότι ένας ακτινοδιαγνώστης με ειδική εμπειρία σε ΜΕΘ – Covid δεν χρειάζεται σήμερα στο ΕΣΥ, την ώρα της κορύφωσης του 3ου επιδημικού κύματο».

Όπως υπογραμμίζει ο Α. Ξανθός, από τη διάταξη νόμου με την οποία παρατάθηκε η θητεία όλων των επικουρικών γιατρών και του λοιπού επικουρικού προσωπικού μέχρι 31 Οκτωβρίου του 2021, το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε να μην παρατείνει τη θητεία ειδικά του κ. Καταραχιά. «Είναι το γεγονός ότι αντιτάχθηκε σθεναρά στην προσπάθεια της Διοίκησης του “Αγίου Σάββα” να ενοχοποιήσει τους εργαζόμενους για τα αυξανόμενα κρούσματα covid-19 στο προσωπικό του νοσοκομείου, ενεργοποιώντας μάλιστα διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου εις βάρος τους. Η στοχοποίηση του Κώστα Καταραχιά από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου λόγω της δραστήριας συνδικαλιστικής του παρουσίας είχε καταγγελθεί επίσημα από την ΕΙΝΑΠ ήδη από τον Ιανουάριο» καταλήγει., καλώντας τον υπουργό Υγείας να ενημερώσει τη Βουλή «τι πρόκειται να πράξει προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει καμιά εκδικητική απόλυση συνδικαλιστή εργαζόμενου από το ΕΣΥ» και αν προτίθεται να εφαρμόσει τον νόμο, παρατείνοντας τη σύμβαση του κ. Καταραχιά μέχρι 31/10/2021.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις