Τι θα πει «αριστεία»

Το έχω ξαναγράψει. Η αριστεία ως έννοια δεν στέκει από μόνη της διότι είναι ανάλογη της αξιοπρέπειας κ της ηθικής του συστήματος το οποίο την ορίζει.
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
|

γράφει ο Γιάννης Μακριδάκης

Αριστεία στον καπιταλισμό-νεοφιλευθερισμό, σημαίνει πλήρως αναξιοπρεπή αγοραία προσωπικότητα, με υψηλού συστημικού επιπέδου εκπαίδευση και εξειδίκευση αλλά πλήρως ακαλλιέργητη, που άγεται φέρεται μόνον από την υπετροφική ματαιοδοξία της και την ακόρεστη επιθυμία της για συγκέντρωση χρήματος, καταναλώνοντας τα πάντα γύρω της καθως και την ιδια την ζωή της, βαδίζουσα επί πτωμάτων ανθρώπων και άλλων πλασμάτων και προάγοντας τον ανελέητο, ανόητο, ανήθικο ατομικό ανταγωνισμό και την ιδιώτευση, ανίκανη να νιώσει ευτυχία μέσω της ενσυναίσθησης.

 

Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις