Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιείται στο υπουργείο Οικονομικών και από πλευράς κυβέρνησης μετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος και ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης Δημήτρης Παπαγιαννάκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, tο όριο οφειλής που θέτουν οι δανειστές για την προστασία της πρώτης κατοικίας δανειοληπτών με στεγαστικό δάνειο ανέρχεται στις 100.000 ευρώ. Όσο για το προστατευόμενο ύψος της αντικειμενικής αξίας της πρώτης κατοικίας, αυτό ορίζεται στις 180.000 ευρώ για τον άγαμο έως τις 230.000 ευρώ για πενταμελή οικογένεια. Οι απαιτήσεις των δανειστών αναμένεται να ρίξουν τελικά τον πήχυ που είχε θέσει η κυβέρνηση, που ήθελε να ορίσει για συνολική οφειλή με εξασφάλιση την πρώτη κατοικία στις 130.000 ευρώ και αντικειμενική αξία πρώτης κατοικίας 250.000 ευρώ.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με το capital.gr tα όρια που θέτουν οι δανειστές για τους εμπόρους είναι θεαματικά χαμηλότερα, βάζοντας πλαφόν στις 50.000 ευρώ αναφορικά με το ύψος της οφειλής και 130.000 ευρώ στην αντικειμενική αξία της πρώτης κατοικίας.

Το πλαίσιο προστασίας της α' κατοικίας είναι από τα βασικά προαπαιτούμενα για να λάβει η κυβέρνηση τη δόση στο επόμενο Eurogroup στις αρχές Απριλίου.