Την καριέρα του στις τηλεοπωλήσεις θυμήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης το πρωί της Τρίτης μέσα από τη συχνότητα της κρατικής τηλεόρασης από τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού, με αφορμή την υπογραφή της μεταβίβασης της Ελληνικό ΑΕ στη Lamda Development από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον ίδιο, την προσεχή Παρασκευή.

«Αυτό που θα γίνει εδώ θα είναι εξαιρετικό» ανέφερε ο Άδ. Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην εκπομπή της ΕΡΤ, ενώ λίγο νωρίτερα υποστήριζε πως «χρειαστήκαμε είκοσι χρόνια για να βρούμε τον τρόπο να αξιοποιήσουμε αυτό τον υπέροχο τόπο. Εμείς, δύο χρόνια τώρα δεν υπήρξε μέρα που δεν ασχοληθήκαμε με αυτό. Τόσο πολύπλοκο και δύσκολο έργο ήταν».

Μάλιστα, ο υπουργός δεν έχασε την ευκαιρία να κουνήσει το δάχτυλο στους πολίτες, σημειώνοντας ακόμα πως «πρέπει να μάθουμε στην Ελλάδα να κάνουμε τα έργα πιο γρήγορα και τη ζωή μας πιο απλή», ενώ και ακολούθως επαναλάμβανε συνεχώς πως «το ελληνικό έχει σχεδιαστεί για να κάνει τη ζωή των πολιτών καλύτερη», με αναφορές στους πολίτες της περιοχής του Ελληνικού, παρότι οι αντιδράσεις τους είναι πολυετείς και απαξιωμένες από την κυβέρνηση.

Ακολούθως, σε παράλληλο ρόλο σκηνοθέτη, ο Αδ. Γεωργιάδης συνέχισε την «παρουσίαση» του έργου δείχνοντας προς τα πίσω στο εργοτάξιο, υποστηρίζοντας πως «πρέπει να σας πω ότι αυτός ο χώρος που βλέπετε εδώ και βλέπετε πίσω τις εργασίες, αυτές είναι εργασίες που είχαν ξεκινήσει από πέρυσι, γιατί οι μπουλντόζες στο Ελληνικό μπήκαν από πέρυσι, όσο και κάποιοι αντιδρούν. Και επειδή μπήκαν από πέρυσι έχει γίνει χέρσο τώρα όλο το χωράφι, και την Παρασκευή που θα το πάρει η Lamda, θα μπορεί από τις αρχές Ιουλίου να βάλει μπουλντόζες και να ξεκινήσει το χτίσιμο. Άρα έχουμε κερδίσει από τις περσινές προπαρασκευαστικές εργασίες ένα χρόνο. Τα έργα ξεκινούν τον Ιούλιο, σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει η ίδια η εταιρεία, γιατί πια είναι ευθύνη της εταιρείας, δεν θα κάνουμε εμείς τα έργα».

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός της αφορμής της υπογραφής της Παρασκευής μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της κυβέρνησης της μεταβίβασης στην εταιρεία της Lamda Development, ο υπουργός επικαλέστηκε και την σημερινή υπογραφή για την γραμμή 4 του μετρό από τον υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή τον νεότερο, καταλήγοντας πως «ταυτόχρονα θα έχουμε λοιπόν την έναρξη του μεγαλύτερου ιδιωτικού και δημοσίου έργου που έχει γίνει στην Ελλάδα».

Αναφορικά με τις θέσεις εργασίας που αναμένεται να δημιουργηθούν από το έργο του Ελληνικού, ο Αδ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για την άμεση δημιουργία 10.000 θέσεων εργασίας, υποστηρίζοντας πως σε βάθος οκτώ ετών, «θα δημιουργηθούν περίπου 70.000 θέσεις εργασίας, σε ένα έργο οκτώ δισ. ευρώ».

«Σήμερα έχουμε μια πολύ καλή ημέρα για την Κυβέρνηση, για τον Πρωθυπουργό για τον ελληνικό λαό. Όλη εβδομάδα συνοδεύεται από δύο μεγάλες υπογραφές» είπε ακόμα για τα δύο έργα, της νέας γραμμής του μετρό και του Ελληνικού, ενώ παρακάτω πρόσθεσε πως «αυτό δείχνει την αποφασιστικότητα που έχουμε να αλλάξουμε τη ζωή των Ελλήνων, να προσφέρουμε θέσεις εργασίας, να αυξήσουμε τα εισοδήματα του κόσμου και να τους δώσουμε μια καλύτερη ζωή».

«Ελληνικό: Η επόμενη μέρα ξεκίνησε» διαφημίζει το ΑΠΕ

Με τον παραπάνω πανηγυρικό τίτλο, το Αθηναϊκό Πρακτορείο συνόδευσε τον εορταστικό τόνο που επιχείρησε να δώσει και ο υπουργός με την παρουσία του στο Ελληνικό, στο δημοσίευμά του για την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Lamda Development την περασμένη εβδομάδα, αναφορικά με την αγορά των μετοχών της Ελληνικό ΑΕ, μετά και την έκδοση των τελευταίων αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς και τη διευθέτηση των θεμάτων που σχετίζονται με την αναβλητική αίρεση που αφορά την άδεια λειτουργίας του καζίνο με το ΤΑΙΠΕΔ.

Το δημοσίευμα αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, πως «η στιγμή είναι ιστορική καθώς συμπίπτει με την περίοδο επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας και την προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας. Σε αυτή την προσπάθεια η Lamda Development θα πρωτοστατήσει, όπως τονίσθηκε, καθώς το Ελληνικό, είναι ένα έργο, που θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην Ελληνική οικονομία και θα επανατοποθετήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο επενδυτικό και τουριστικό χάρτη, ενσωματώνοντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και αρχές αστικού σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής, επισημαίνεται στην ανακοίνωση».

Στην ίδια καταχώρηση της ανακοίνωσης της εταιρείας αναφέρεται ακόμα πως «στόχος είναι η δημιουργία, όπως έχει αναφερθεί από την Lamda Development, μιας σύγχρονης πράσινης, ψηφιακής πόλης, πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης, φιλική προς τους ανθρώπους και το περιβάλλον, που θα αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας. Ενός νέου χώρου ψυχαγωγίας, χαλάρωσης, περιπάτου, άθλησης, προσβάσιμος σε όλους».

Μάλιστα, γνωστοποιείται ακόμα πως κατόπιν «επιθυμίας της εταιρείας για σταθερή επικοινωνία», αναμένεται να ξεκινήσει σειρά διαδικτυακών παρουσιάσεων της προόδου του έργου. Κατά τις ίδιες ανακοινώσεις, οι δύο πρώτες θα πραγματοποιηθούν στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου και θα αφορούν στα αρχιτεκτονικά σχέδια του πρώτου οικιστικού πύργου στην Ελλάδα και στον σχεδιασμό της ανάπτυξης του παράκτιου μετώπου.

Το χρονοδιάγραμμα της Lamda, με «έμφαση στο Μητροπολιτικό Πάρκο»

Στο ίδιο δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου φιλοξενείται και ο προγραμματισμός των έργων, πάντα κατά τις αποφάσεις της εταιρείας, υποστηρίζοντας πως θα δοθεί έμφαση στο Μητροπολιτικό Πάρκο της εταιρείας.

Με βάση τον προγραμματισμό που έχει ανακοινωθεί τα έργα που ξεκινούν είναι:

  • Ένα μεγάλο μέρος του Μητροπολιτικού πάρκου
  • Αθλητικές εγκαταστάσεις
  • Το παράκτιο μέτωπο.
  • Το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στην Αττική, το οποίο με εμπορικούς χώρους 72.000 τ.μ. θα είναι κατά 20% μεγαλύτερο από το Mall στο Μαρούσι. Το εμπορικό κέντρο θα κατασκευαστεί πολύ κοντά στον σταθμό «Ελληνικό» του μετρό, επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.
  • Χώροι γραφείων και ξενοδοχείο σε κοντινή απόσταση από το εμπορικό κέντρο, στη βόρεια πλευρά του ακινήτου, κοντά στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.
  • Μια Galleria που θα κατασκευαστεί κοντά στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά,
  • Δύο Ξενοδοχεία στην παράκτια ζώνη
  • Περίπου 800 κατοικίες διαφόρων ειδών (διαμερίσματα, μονοκατοικίες κ.λπ.)
  • Ουρανοξύστης κατοικιών με ύψος έως 200 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας, επίσης στο παράκτιο μέτωπο, κοντά στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά.

Συνεχίζοντας την παράθεση των απόψεων της εταιρείας στο «ρεπορτάζ», το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως «σε κάθε του παρέμβαση τα τελευταία χρόνια ο Οδυσσέας Αθανασίου (σ.σ. διευθύνον σύμβουλος της Lamda Development) έδινε έμφαση στο κεντρικό συστατικό στοιχείο της επένδυσης που είναι η δημιουργία και συντήρηση ενός πάρκου 2.000.000 τμ, ενός από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό καθώς και η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου, με επίσης ελεύθερη πρόσβαση».

Αξίζει να σημειωθεί πως παρακάτω παρατίθενται και αναφορές «στελεχών της διοίκησης της Lamda», κατά το δημοσίευμα, στον ίδιο τόνο με τα λεγόμενα του υπουργού κατά την παρουσία του στην κρατική τηλεόραση, τόσο για τις θέσεις εργασίας, όσο και για την επί πολυετή προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του παλιού αεροδρομίου, είκοσι χρόνια μετά την μεταφορά του.