Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, με τηλεκπαίδευση θα λειτουργήσουν την Τρίτη τα σχολεία σε Εύβοια, Βοιωτία, καθώς και ορισμένες περιοχές της Αττικής.

Στην Αττική, προβλέπεται τηλεκπαίδευση για τους δήμους Μάνδρας – Ειδυλλίας, Φυλής – Αχαρνών, Κηφισιάς – Ωρωπού, Πεντέλης – Διονύσου και Παλλήνης.

Την ίδια στιγμή, συστήνεται η τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις περιφερειακές ενότητες Εύβοιας, Βοιωτίας, καθώς και στους δήμους της Αττικής, για τους οποίους τίθεται σε ισχύ η τηλεκπαίδευση.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εργασίας απευθύνει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, σε όσες περιπτώσεις «είναι οργανωτικά εφικτή η παροχή εξ αποστάσεως εργασίας».

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, τα στοιχεία αναθεωρούνται πάντα σε σχέση με την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Επισημαίνεται επίσης πως από τη Δευτέρα στις 20:00 και μέχρι το πρωί της Τετάρτης στις 10:00, απαγορεύεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στον άξονα Αθήνα-Μάλγαρα.