Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, παράγοντας του υπουργείου Περιβάλλοντος, στο περιθώριο των διαβουλεύσεων που έγιναν χθες στην Αθήνα με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μάρος Σέφτσοβιτς, εκτίμησε ότι θα βρεθεί η λύση για τη συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Παράλληλα, ο Σέφτσοβιτς εκτίμησε ότι η λύση θα βρεθεί σχετικά γρήγορα και υπογράμμισε ότι τα ενεργειακά αποτελούν σημαντικό τμήμα της τρίτης αξιολόγησης και αυτός είναι ο λόγος που η συμφωνία αναμένεται να κλείσει άμεσα, καθώς και οι δανειστές πιέζουν πολύ προς αυτή την κατεύθυνση.

Υπενθυμίζεται ότι η πώληση των λιγνιτικών μονάδων που αντιστοιχούν στο 40% του δυναμικού της ΔΕΗ γίνεται σε εφαρμογή απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το «σπάσιμο» του μονοπωλίου της ΔΕΗ στη λιγνιτική παραγωγή. Έχει συμφωνηθεί η πώληση της μονάδας στη Φλώρινα, καθώς και της άδειας για κατασκευή δεύτερης μονάδας στον ίδιο Σταθμό, ενώ ο πυρήνας της διαπραγμάτευσης έχει να κάνει με το αν θα γίνει δεκτή η ελληνική πρόταση να περιληφθεί και ο ΑΗΣ Αμυνταίου ή θα ενταχθούν άλλες μονάδες.