Υπερασπιστής της «εξαιρετικής» Μενδώνη γιατί «ξεμπλόκαρε τις μεγάλες Επενδύσεις» προέκυψε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Άδωνις Γεωργιάδης, σπεύδοντας να βρεθεί στο πλευρό της υπουργού Πολιτισμού. Με ανάρτησή του, ο υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε πως αυτή είναι η αιτία που δέχεται επικρίσεις.

«Η αλήθεια δεν φτάνει να λέγεται αλλά πρέπει να λέγεται και στην σωστή στιγμή. Η κα Λίνα Μενδώνη ως ΥΠΠΟ ξεμπλόκαρε όλες τις μεγάλες Επενδύσεις που ήταν εκεί σταματημένες χρόνια. Εξ ου και το μίσος της Αριστεράς εναντίον της. Την θεωρώ εξαιρετική συνάδελφο» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Αδ. Γεωργιάδης.

Υπενθυμίζεται πως από το πρωί της Δευτέρας, το κυβερνητικό στρατόπεδο εμφανίζεται διχασμένο σε δύο μπλοκ, καθώς από τη μία επιχειρείται να υποστηριχθεί η υπουργός, με «προσεκτικές» παρεμβάσεις όπως της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, και από την άλλη, παρεμβάσεις όπως του Θ. Πλεύρη και της Ε. Βόζενμπεργκ που επί της ουσίας ζητούν την αποπομπή της.

Σημειώνεται πάντως πως όπως αποτυπώθηκε από την παρέμβαση Σκέρτσου, το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται να κάνει επικοινωνιακή στροφή αναφορικά με τη στήριξή της, αφού παράλληλα με την επιχείρηση στήριξης, επιχειρείται να ληφθούν και αποστάσεις από τους χειρισμούς της.

Από το «τοξικό κλίμα» και τους «προσωπικούς λόγους» στο «ζητήθηκε η παραίτηση Λιγνάδη μετά την πρώτη καταγγελία» η κυβέρνηση