Σύμφωνα με δηλώσεις εκπαιδευτικών φροντιστών στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι στο 2ο και το 5ο πεδίο (Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών και Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής αντίστοιχα) οι βάσεις θα πέσουν λόγω χαμηλών επιδόσεων στα Μαθηματικά προσανατολισμού.

Σχετικά με το 4ο πεδίο, των Επιστημών της Εκπαίδευσης, αναμένεται σημαντική άνοδος των βαθμολογιών, αφού σε σχέση με πέρσι, η ζήτηση από πλευράς υποψηφίων έχει υπερδιπλασιαστεί «άρα με μαθηματική ακρίβεια, θα σημειωθεί άνοδος στις παιδαγωγικές σχολές».

Υπενθυμίζεται ότι στη Λέσβο και τη Χίο, όπου διακόπηκαν οι εξετάσεις ορισμένων μαθημάτων λόγω της σεισμικής δραστηριότητας, δεν θα αναρτηθούν αποτελέσματα, αφού οι εξετάσεις για τα ΓΕΛ θα διεξαχθούν το Σάββατο 1 Ιουλίου και τη Δευτέρα 3 Ιουλίου. Οι εξετάσεις για τα ΕΠΑΛ, ξεκίνησαν την Τετάρτη και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή. Για τα ειδικά μαθήματα, οι εξετάσεις ολοκληρώνονται την Παρασκευή, με το μάθημα των Ιταλικών, και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για το πότε αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.