Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7», ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, δήλωσε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ είναι «βόμβα για το ασφαλιστικό, στον πρώτο πυλώνα» , χαρακτηρίζοντάς το ανεφάρμοστο, καθώς κοστίζει 4,1 δισεκατομμύρια, εκτός και αν η ΝΔ «προχωρήσει σε περικοπές δαπανών». «Το πρόγραμμα της ΝΔ έλεγε φοροαπαλλαγές τη μεθαύριο των εκλογών. Έκτοτε έχει αναπροσαρμοστεί, γιατί τελικά είπε ότι το 2019 δεν θα κάνει τίποτα και πρόσθεσε τη λέξη “σταδιακά” στις φοροαπαλλαγές. Οι φοροελαφρύνσεις είναι όλο το πλεόνασμα μέχρι το 2022 και κατιτίς παραπάνω» τόνισε συγκεκριμένα ο Γ. Σταθάκης.

Στη συνέχεια επισήμανε ότι την Πέμπτη θα πέσουν οι υπογραφές για τα κοιτάσματα νότια και δυτικά της Κρήτης με την ΕxxonΜobil και τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), αναφέροντας ότι πρόκειται για δύο οικόπεδα, «τα πιο φιλόδοξα». Ο Γ. Σταθάκης διευκρίνισε ότι η έρευνα θα διαρκέσει δύο με τρία χρόνια και τότε θα υπάρχουν ασφαλή δεδομένα, τονίζοντας ότι οι πρώτες ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «το φυσικό αέριο θα είναι μαζί μας μέχρι το 2050. Το 29% της ενέργειας στην Ελλάδα προέρχεται από ΑΠΕ και έως το 2030 θα διπλασιαστεί αυτό το ποσό», προσθέτοντας ότι η έρευνα υδρογονανθράκων ενισχύει τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας και δυσχεραίνει την Τουρκία.

Για την οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ, ο Γ. Σταθάκης επανέλαβε ότι η ΝΔ κινδυνολογεί επειδή στοχεύει να προωθήσει την ιδιωτικοποίησή της, υποστηρίζοντας ότι ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) «έχει διπλασιάσει την αξία του από το 2015». Σημείωσε ότι η ΔΕΗ είχε τρεις διαχρονικές χρονιές κερδοφορίας και μία χρονιά που πιέζεται, επισημαίνοντας ότι «τα χρέη εκτινάχθηκαν τα προηγούμενα χρόνια λόγω της κρίσης και των αυξήσεων που επέβαλε η ΝΔ».

Χαρακτήρισε απαράδεκτο ό,τι συνέβη με την υπόθεση της υποψήφιας βουλευτή της ΝΔ, Τώνιας Μοροπούλου, που φέρεται να εισέπραττε παράνομα σύνταξη από το 2010 έως το 2017, ενώ για το ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι είναι παράδοξο να φλερτάρει άμεσα ή έμμεσα με τη ΝΔ καθώς και ότι βρίσκεται σε αναντιστοιχία με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. Τέλος χαρακτήρισε δεδομένη την στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει με αριστερή φυσιογνωμία και θα είναι μία δύναμη με δυνατότητες διεύρυνσης προς την κεντροαριστερά».

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε αποκαλύψει την Παρασκευή μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής, την συμφωνία της Ελλάδας με την ExxonMobil για έρευνα νοτιοδυτικά της Κρήτης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «την επόμενη εβδομάδα θα προχωρήσουμε στην υπογραφή για έρευνα και αξιοποίηση των οικοπέδων νοτίων και δυτικά της Κρήτης με μία μεγάλη εταιρεία, την ExxonMobil».