Ολόκληρο το ψήφισμα έχει ως εξής:

Το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. στη Συνέλευσή του στις 21 Σεπτεμβρίου 2022 συζήτησε τα γεγονότα της περασμένης Παρασκευής, δηλαδή τη βίαιη διακοπή από αστυνομικές δυνάμεις με χρήση χημικών της συναυλίας του Θ. Παπακωνσταντίνου, μια εντελώς ανεύθυνη και αδιανόητη πράξη που έθεσε σε κίνδυνο χιλιάδες ανθρώπους.

Για άλλη μια φορά, το Τμήμα μας εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη καθημερινή παρουσία των δυνάμεων των ΜΑΤ μέσα στην Πανεπιστημιούπολη. Η κατάσταση έχει γίνει οριακή, με αποτέλεσμα να θέτει σε κίνδυνο την ομαλή ροή της ακαδημαϊκής ζωής και τη διεξαγωγή των εξετάσεων και των μαθημάτων, ενώ παράλληλα, η μόνιμη παρουσία των δυνάμεων των ΜΑΤ θα εκπέμψει, ειδικά προς  τους/τις πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριές μας, μία εικόνα για την ακαδημαϊκή ζωή φορτισμένη με αρνητικούς συμβολισμούς.

Για τους λόγους αυτούς, το Τμήμα απευθύνει έκκληση προς τις Πρυτανικές Αρχές του Α.Π.Θ. να ζητήσουν να τεθεί ένα τέλος στη μόνιμη στρατοπέδευση των ΜΑΤ μέσα στην Πανεπιστημιούπολη, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος και να κυλήσει ήρεμα η νέα ακαδημαϊκή χρονιά, με διδασκαλία, έρευνα και δημιουργικότητα.

Θεσσαλονίκη, 23 Σεπτεμβρίου 2022