Ομολογουμένως, η καραντίνα με τα πρωτοφανή δεδομένα που δημιούργησε μας έβγαλε αρκετά έξω από τον προγραμματισμό μας, για λόγους που ελάχιστα έχουν να κάνουν με εμάς. Ωστόσο, «επιστρέφοντας στην κανονική ροή», όπως λέει και το κλισέ, έχουμε έτοιμο το τρίτο τεύχος του έντυπου, διμηνιαίου περιοδικού του TPP «ΖΗΝ», το οποίο είτε παραλαμβάνεται από τα γραφεία μας, είτε αποστέλλεται ταχυδρομικά σε όσους και όσες, υποστηρικτές/τριες, έχουν κάνει τη σχετική παραγγελία.
Στο νέο «ΖΗΝ» λοιπόν θα βρείτε ένα μεγάλο αφιέρωμα του Μηνά Κωνσταντίνου στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη στον χώρο των ΜΜΕ, από τις χαριστικές ρυθμίσες και τον έλεγχο των κρατικών μέσων απευθείας από το Μέγαρο Μαξίμου, μέχρι και το σκάνδαλο της «λίστας Πέτσα», των 20 εκατ. για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι», που έχει αναχθεί ξανά στο θέμα των ημερών.
Ο Θάνος Καμήλαλης βουτάει ξανά στο υποτιθέμενο «χάος» που περιβάλλει την υπόθεση Novartis, ξεχωρίζοντας αυτά που αξίζει να κρατήσουμε και να εστιάσουμε, ανάμεσα στη σκανδαλολογία και τις μικροπολιτικές, ενδοδικαστικές κόντρες. Την ώρα που η μία πλευρά λέει ότι έχει ήλιο και η άλλη ότι βρέχει καταρρακτωδώς, αξίζει να βγάλουμε το κεφάλι μας από το παράθυρο για να δούμε «τι καιρό κάνει στη Novartis».
Την ώρα που το κίνημα Black Lives Matter κατακλύζει ξανά τις ΗΠΑ, προκαλώντας την συμπαράσταση εκατομμυρίων πολιτών ανά τον κόσμο, η Λαμπρινή Θωμά γράφεια για τον Πόλεμο των ΗΠΑ στη Μαύρη Περηφάνια, με την στοχοποίηση και συκοφάντηση, τις προηγούμενες δεκαετίες, του κινήματος των «Μαύρων Πανθήρων» αλλά και ηγετικών μορφών όπως ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ.
Η Λαμπρινή Θωμά επίσης δημοσιεύει μια παλαιότερη συνέντευξή της με τον θρυλικό βυζαντινολόγο, Σερ Στήβεν Ράνσιμαν, για την επιστήμη, την τέχνη, το κοινωνικό κράτος στο Βυζάντιο, αλλά και την Πίστη στη δημόσια ζωή.
Ο Διονύσης Σκλήρης εστιάζει στην σκληρή αντίφαση μεταξύ του σύγχρονου καπιταλισμού και της ίδιας της φύσης, αλλά και του οικονομικού φιλελευθερισμού με τις ίδιες του τις κρίσεις, οι οποίες απαιτούν δραστική κρατική παρέμβαση ώστε να το σύστημα να μπορεί να επιβιώσει. Θέτει το ερώτημα αν ήρθε η ώρα του «οικομμουνισμού», ενός διαφορετικού μοντέλου οικονομικής δραστηριότητας, προσαρμοσμένο στον 21ο αιώνα, με συνισταμένες την «κοινωνικοποίηση των ψηφιακών αγαθών», τον κρατικό συγκεντρωτισμό που προκύπτουν οικολογικοί λόγοι αλλά και την αποανάπτυξη, μαζί με τον εργαζόμενο και τον φυσικό οίκο σε κυρίαρχες προσωπικότητες.
Ο Ορέστης Βέλμαχος συνομιλεί εκτενώς με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο, που πνίγεται στη δουλειά από τα πεπραγμένα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και πραγματοποιεί σειρά παραστάσεων στο ΤΡΙΑΝΟΝ, από την οποία δεν γλυτώνει κανένα πρόσωπο της πολιτικής σκηνής.
Ο Φω΄της Τερζάκης σας ξεναγεί, κοινωνικά πολιτισμικά αλλά και ιστορικά, στις «ναυαγισμένες καραβέλες της Πορτογαλίας», ενώ το τεύχος περιέχει και δύο μεταφράσεις: Ένα κείμενο του οικονομολόγου Nouriel Roumpini για «τη μεγάλη ύφεση του 2020» και ένα αφιέρωμα στις «Γυναίκες της φωτιάς» στο Μεξικό, στα μέλη δηλαδή της αυτόνομης κοινότητας του Cheran, εννέα χρόνια μετά την επανάσταση.
Πώς μπορείτε να το αποκτήσετε:
Το Περιοδικό μας είναι διαθέσιμο για όσους και όσες έχουν μηνιαία συνδρομή από 10 ευρώ και πάνω στο TPP, ή ετήσια από 120 ευρώ και άνω. Το μόνο που θέλουμε από εσάς είναι ένα μέιλ στο [email protected], με τα στοιχεία σας, τη θέλησή σας να το λαμβάνετε και τη διεύθυνση που επιθυμείτε να αποσταλεί. Αν το έχετε κάνει σε παλαιότερο τεύχος, δεν χρειάζεται να επαναλάβετε τη διαδικασία.
Παράλληλα, στην πλατφόρμα μας υπάρχει ειδική δωρέα για το τρέχον τεύχος, που περιλαμβάνει τα έξοδα αποστολης αλλά και την στήριξη του TPP.
Tέλος, αν είστε ακόμα μέλος στο TPP, είναι η καλύτερη ευκαιρία να γίνετε και να στηρίξετε την ανεξάρτητη δημοσιογραφία, τόσο σε ηλεκτρονική όσο και σε έντυπη μορφή.