Το τηλεοπτικό ειδησεογραφικό δίκτυο Al Jazeera ανακοίνωσε σήμερα ότι προσέφυγε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο κατά των ισραηλινών δυνάμεων για τη δολοφονία της Παλαιστίνιας δημοσιογράφου, Σιρίν Αμπού Άκλεχ, η οποία πυροβολήθηκε στη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής στη Δυτική Όχθη τον Μάιο.

Η νομική ομάδα του τηλεοπτικού δικτύου διενήργησε σχετική έρευνα για την υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου, η αγωγή κατά των δυνάμεων του ισραηλινού στρατού έρχεται μετά από έρευνα για την υπόθεση.

Η οικογένεια της δημοσιογράφου και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι κατήγγειλαν ότι δολοφονήθηκε από πρόθεση, αφού η Σιρίν Αμπού Άκλεχ φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο με την ένδειξη «Τύπος» και δημοσιογραφικό κράνος όταν σκοτώθηκε από σφαίρα στο κεφάλι στις 11 Μαΐου στην Τζενίν. Ουσιαστικά δεν αποδέχονται τους ισραηλινούς ισχυρισμούς πως τη σκότωσαν παλαιστίνιοι μαχητές ή όπως ισχυρίστηκαν αργότερα πως σκοτώθηκε πιθανόν από αδέσποτη σφαίρα κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτόπτες μάρτυρες διαβεβαίωσαν πως στο σημείο όπου βρισκόταν η ανταποκρίτρια και άλλοι δημοσιογράφοι δεν υπήρχαν Παλαιστίνιοι μαχητές, ούτε εκτυλίσσονταν ανταλλαγές πυρών. Ο ισραηλινός στρατός παραδέχτηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο ότι υπάρχει «ισχυρή πιθανότητα» πως η Σιρίν Αμπού Ακλεχ σκοτώθηκε από πυρά μέλους του.