Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Αljazeera, το αμερικανικό Πεντάγωνο αποφάσισε να εγκρίνει κονδύλι ύψους 3,6 δισεκατομμυρίων, προκειμένου να προχωρήσει η ανέγερση του τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, που αποτελεί δέσμευση του Τραμπ από το 2014, προκειμένου να καταπολεμηθεί η «παράνομη μετανάστευση».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ, «αποφάσισε ότι αυτά τα κατασκευαστικά έργα είναι απαραίτητα». Πρόεκειται να γίνουν 11 έργα κατασκευής του συνοριακού φράκτη, με το συνολικό έργο να ξεπερνά τα 175 μίλια. Τα τμήματα των συνόρων όπου θα γίνουν τα έργα βρίσκονται κοντά στην Αριζόνα, την Καλιφόρνια και το Τέξας.

Το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ ανοίγει τον δρόμο για το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό

Λόγω της απόφασης αυτής αναμένεται να παγώσουν 127 έργα κατασκευής ή εκσυγχρονισμού στρατιωτικών εγκαταστάσεων στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό, που είχαν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του για το 2019.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και επικεφαλής της παράταξης των Δημοκρατικών, Νάνσι Πελόσι, ανέφερε πως η «κλοπή, κεφαλαίων που προορίζονταν για άλλα στρατιωτικά έργα, εντός της χώρας και στο εξωτερικό, θα υπονομεύσει την εθνική ασφάλεια, την ποιότητα ζωής και το ηθικό των στρατευμάτων μας, και στην πραγματικότητα θα κάνει την Αμερική λιγότερο ασφαλή».

Ο Τραμπ θα ζητήσειο 8,6 δισ. δολάρια για το τείχος στο Μεξικό