Στο δημοσίευμα της ιστοεσελίδας mononews.gr αναφέρεται ότι στον διαγωνισμό, που ουσιαστικά αφορά την προμήθεια από την Ελληνική Αστυνομία μικρών φορητών καμερών επιτήρησης για τους αστυνομικούς στις περιπολίες τους, προσκλήθηκε μόνο μια εταιρεία, η Vodafone.

Αναφέρεται ότι από το 2019, που το ελληνικό Δημόσιο δέσμευσε κονδύλια για το διαγωνισμό των καμερών επιτήρησης της ΕΛ.ΑΣ. έχουν γίνει δυο δημόσιες διαβουλεύσεις το 2021 και το 2020 πραγματοποιήθηκε επίσημο πληρωμένο πιλοτικό έργο. Από το 2019, αναφέρει, πολλές εταιρίες παρείχαν εξοπλισμό για αξιολόγηση, έκαναν πιλοτικές δοκιμές, συμμετείχαν στις  διαβουλεύσεις και μετέφεραν τεχνογνωσία στις επιτροπές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Τελικά, αναφέρει, προσκλήθηκε μόνο μια εταιρεία, η οποία δεν είχε εμφανιστεί σε καμία προηγούμενη διαδικασία στη διαβούλευση.

«Σε συνέχεια της από 24 Νοεμβρίου 2022 Ανακοίνωσης, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, για το διαγωνισμό προμήθειας καμερών καταγραφής εικόνας και ήχου σε δημόσιους χώρους ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία, όπως ορίζει ο νόμος. Ως εκ τούτου, σημερινό δημοσίευμα που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του Διαδικτύου και αναφέρεται στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.