Όπως γράφει ο Γιάννης Ν. Μπασκόζος, το παγκόσμια γνωστό βιβλιοπωλείο που βρίσκεται στην Οία της Σαντορίνης εκδιώκεται από το στέκι του και μάλλον και από το νησί. Ο ιδιοκτήτης του χώρου που στεγάζεται το βιβλιοπωλείο ζήτησε από την «ψυχή» του Atlantis, Graig Walzer, να το εγκαταλείψει για να το εκμεταλλευτεί ο ίδιος τουριστικά.

Ο Graig πρέπει σε δύο βδομάδες να εγκαταλείψει τον χώρο, ενώ όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στην ερώτηση αν μπορεί να αγοράσει τον χώρο απαντά ότι έχει κάνει προσπάθειες αλλά ο χρόνος και το χρήμα δεν επαρκεί. Η απόφαση είναι ειλημμένη. Αλλά και το να μεταφερθεί σε άλλον χώρο στο νησί το βρίσκει πολύ δύσκολο, είναι γνωστή εξάλλου η δυσκολία ενοικίασης που υπάρχει στην αγορά ακινήτων στη Σαντορίνη.

Είναι τέλος Σεπτεμβρίου και όμως το βιβλιοπωλείο είναι γεμάτο. Το Atlantis βρίσκεται σε όλους τους ταξιδιωτικούς οδηγούς, είναι σχεδόν το ίδιο διάσημο με το ηλιοβασίλεμα της Οίας, οι περισσότεροι τουρίστες θα το βάλουν στο πρόγραμμά τους. Αλλά και ο Graig είναι καταπληκτικός στο να βοηθά τους πελάτες να βρουν το κατάλληλο βιβλίο. Υπάρχει πληθώρα παλιών βιβλίων, τα οποία υποδεικνύει με περηφάνεια. Το βιβλιοπωλείο Ατλαντίς ήταν παράλληλα κι ένας πόλος εκδηλώσεων.