«Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε χθες στον Παλαμά, πλημμυροπαθείς και αλληλέγγυοι, καταστήσαμε σαφές πως δεν θα αφήσουμε κράτος και κεφάλαιο να αρπάξουν τη γη μας, πριν ακόμη στεγνώσει, προκειμένου να κερδοφορήσουν» αναφέρει ανακοίνωση του Δικτύου αγώνα & Αλληλεγγύης Λάρισας και συνεχίζει:

«Τα ανοιχτά μέτωπα παραμένουν πολλά αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τις επιλογές και προτεραιότητες του κρατικού μηχανισμού. Από τις πενιχρές αποζημιώσεις που έχουν προαναγγείλει, και ακόμα δεν έχουν κατατεθεί , μέχρι την παντελή έλλειψη υγιειονομικής φροντίδας και την έναρξη της σχολικής χρονιάς στον αέρα για τα παιδιά μας, το κράτος δρομολογεί την επιστροφή μας σε μια δήθεν κανονικότητα.

Απέναντί του, ωστόσο, βρισκόμαστε όλοι οι κάτοικοι της Θεσσαλίας , όλοι όσοι σήμερα βροντοφωνάξαμε πως όχι μόνο είμαστε εδώ, αλλά είμαστε και ενωμένοι απέναντι στη λεηλασία της ζωής μας.

Η οργή μας μπροστά στην ουσιαστική απουσία του κράτους ή την προσχηματική του παρουσία μέσω πρόσκαιρων και ανεπαρκών «λύσεων», μετουσιώνεται σε στάση καθημερινής, αγωνιστικής αλληλεγγύης: διασχίζοντας το χωριό σταθήκαμε μπροστά στο ιατρείο αλληλεγγύης που έχει στηθεί από την ΟΕΝΓΕ -αφού το κέντρο υγείας του χωριού κρίθηκε ακατάλληλο- και το στέκι αλληλεγγύης για τους πλημμυροπαθείς, οργανωμένο από τον αγροτικό σύλλογο του Παλαμά!

Η ταξική αλληλεγγύη είναι το όπλο που επιλέγουμε οι από τα κάτω για να αντισταθούμε στην βαρβαρότητα.

Να μην επιτρέψουμε σε κράτος & κεφάλαιο να αρπάξουν τη ζωή και τη γη του λαού της Θεσσαλίας. Να αυτοοργανωθούμε σε κάθε χωριό και κάθε γειτονιά για να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας ανήκει.

Να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας απέναντι στη λεηλασία της φύσης και της ζωής μας και με μαζικούς όρους “να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων”».