Χιλιάδες κόσμου ανταποκρίθηκαν στα σημερινά καλέσματα διαμαρτυρίας σ΄όλη τη χώρα για το έγκλημα στα Τέμπη, πλημμυρίζοντας τους δρόμους. Στην Αθήνα τα καλέσματα ήταν δύο, ένα για σιωπηρή διαμαρτυρία στο Σύνταγμα στις 19.00 που έκανε η «Αλληλεγγύη για Όλους» κι ένα με σημείο συγκέντρωσης τα Προπύλαια στις 18.30 και πορεία προς τη Βουλή, το οποίο έκαναν φοιτητικοί σύλλογοι, η Αναμέτρηση, η ΛΑΕ, το ΜέΡΑ25, σύλλογοι της αριστεράς και αντιεξουσιαστές. Από τα Προπύλαια ξεκίνησαν για τη Βουλή πάνω από 1.000 διαδηλωτές για να συναντήσουν τους τουλάχιστον 3.000 που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στο Σύνταγμα.

Η πορεία ξεκίνησε στις 19.15 από τα Προπύλαια, με ολοένα και περισσότερο κόσμο να πλημμυρίζει τον δρόμο με συνθήματα κατά της κυβέρνησης αλλά και συγκεκριμένων δημοσιογράφων για το πώς μετέδωσαν το συμβάν και πώς δεν το μετέδιδαν τόσα χρόνια. Στο «στόχαστρο» βρέθηκαν δημοσιογράφοι, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν πως «δημοσιογράφοι ξεπουλιούνται για τα κέρδη και το συμφέρον της κυβέρνησης».

«Πουλήσατε τα πάντα, είστε δολοφόνοι, το αίμα των νεκρών βουλιάζει το βαγόνι», «Το έγκλημα στα Τέμπη ποτέ μην ξεχαστεί», «Μητσοτάκη κάθαρμα, άκου το καλά, το αίμα των νεκρών θα σε κυνηγά» είναι μερικά από τα συνθήματα.

Οι φωνές των φοιτητών φτάνουν από τα μικρόφωνα σ’ όλη την Αθήνα

«Σε αυτή τη χώρα είμαστε εκατοντάδες στους δρόμους για άλλη μια μέρα διότι δεν ξέρεις αν είσαι νέος τι σου ξημερώνει
Μπορεί να πέσεις από κάποιο αμφιθέατρο
Μπορεί να σε πετύχει κάποια κρότου λάμψης στο κεφάλι
Μπορεί να μπεις σε ένα τρένο και να μη γυρίσεις ποτέ
Στο τέλος της ημέρας μένει ένα γιατί
Σήμερα θίγουμε το γιατί
Γιατί; για τις ιδιωτικοποιήσεις; για το κεφάλαιο;
Κάθε μέρα εμείς θα απαντάμε και πιο δυναμικά

Μέχρι αυτή η κυβέρνηση να παραιτηθεί».

Νick Paleologos/SOOC

 

Ένταση δημιουργήθηκε λίγο μετά τις 20.30 στη Βουλή όταν άγνωστοι, εκτός συλλόγων, οργανώσεων-συλλογικοτήτων και κομμάτων, πέταξαν πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με κρότου λάμψης και ρίψη χημικών. Οι διαδηλωτές και τα φοιτητικά μπλοκ παρέμειναν για λίγο στην άκρη του δρόμου αμέτοχα και η πορεία ελάχιστα λεπτά αργότερα συνεχίστηκε δυναμικά κανονικά ειρηνικά.