Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, οι καναλάρχες ήταν εκείνοι που ζήτησαν ακρόαση, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στον τρόπο που αναμένεται να κινηθούν, δεδομένου πως έχουν ήδη δηλώσει την αντίθεσή τους στη διενέργεια του διαγωνισμού. Ενώπιον της αρχής αναμένεται να βρεθούν οι Βαρδινογιάννης, Αλαφούζος, Κοντομηνάς και Κυριακού.
 
Συγκεκριμένα, ΕΙΤΗΣΕΕ και Digea έχουν προτείνει να μην πραγματοποιηθεί τώρα η αδειοδότηση, αλλά αυτό να γίνει αφού υπάρξει ενημέρωση για τη μετάβαση στη νέα τεχνολογία DVB-T2, υποστηρίζοντας πως τότε θα αυξηθεί η χωρητικότητα του φάσματος. Παράλληλα, ζητούν από το ΕΣΡ να εκδίδει άδειες με μία απλή αίτηση και καταγραφή σε σχετικό μητρώο.
 
Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρεται, το ΕΣΡ αναμένεται την Τετάρτη να εκδώσει τη σύμφωνη γνώμη του αναφορικά με την κατώτατη τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού που αναμένεται να προκηρυχθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.
 
Κατά τις πληροφορίες που μεταφέρει το δημοσίευμα, η κατώτατη τιμή που αναμένεται να τεθεί στα 35-37 εκατ. ευρώ εκάστη για δέκα έτη. Στόχος, η επίτευξη ποσού ανάλογου με αυτό που συγκεντρώθηκε από τον διαγωνισμό του περασμένου Σεπτεμβρίου, τον οποίο ακύρωσε η απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα άρθρου του νόμου 4339/2015 για τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ, με τον νόμο βρίσκεται κανονικά σε ισχύ.
 
Μάλιστα, σημειώνεται πως η τακτική αυτή στοχεύει να απαντήσει στους καναλάρχες στην περίπτωση που εμφανιστούν ισάριθμοι διεκδικητές για τις επτά άδειες, αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση, η διαδικασία θα μεταβληθεί σε δημοπράτηση.
 
Τα πάντα, ωστόσο, θα ξεκαθαρίσουν μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού, αλλά και τη σύμφωνη γνώμη που αναμένεται να εκδώσει για την τιμή των αδειών.