Το ραντεβού του Λευτέρη Αυγενάκη και του Σταύρου Κελέτση με τους εκπροσώπους των αγροτών της Αλεξανδρούπολης, συνάντηση στην οποία θα συμμετείχαν οι βουλευτές και φορείς του νομού είχε προσδιοριστεί για τις 6 το απόγευμα της Κυριακής στο ξενοδοχείο Alexander.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα evros-news, έξω από το ξενοδοχείο που θα γινόταν η συνάντηση είχαν παραταχθεί με δεκάδες τρακτέρ οι αγρότες της Αλεξανδρούπολης από τις 4 το μεσημέρι και περίμεναν τον Λευτέρη Αυγενάκη που θα ερχόταν μετά από αντίστοιχη συνάντηση που είχε στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜΘ στην Κομοτηνή με εκπροσώπους των αγροτών.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης χωρίς να ενημερώσει κανέναν, όπως καταγγέλλουν οι αγρότες, αποφάσισε να μην πραγματοποιηθεί η συνάντηση.

Δύο ώρες μετά, δηλαδή στις 8 το βράδυ, ενημερώθηκαν οι αγρότες ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν πήγε στο ραντεβού και δε θα μιλήσει μαζί τους καθώς… έφυγε για το αεροδρόμιο για να επιστρέψει στην Αθήνα.

Συγκεντρώθηκαν και προσπάθησαν να μπουν μέσα αρχικά από την πύλη που οδηγεί στο διάδρομο απογείωσης αλλά αυτή ήταν κλειστή και αποτράπηκαν από μία διμοιρία των ΜΑΤ.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέσα στο αεροδρόμιο και ετοιμάστηκαν να μπουν στην αίθουσα αναχωρήσεων για να συναντήσουν τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Η αστυνομική δύναμη και οι υπάλληλοι του αεροδρομίου έκλεισαν τις πόρτες στο σημείο που γίνεται έλεγχος αποσκευών. Ακολούθησε  ένταση. Ακούστηκαν αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα εναντίον του Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Κελέτσης, την ίδια ώρα,  αποφάσισε να ενημερώσει επιλεκτικά τρεις εκπροσώπους των ελαιοπαραγωγών, προκειμένου όπως αναφέρει ο τοπικός Τύπος να μιλήσουν στο… πόδι για λίγα λεπτά με τον Λευτέρη Αυγενάκη στο αεροδρόμιο.

Όταν οι αγρότες βγήκαν έξω και είδαν στο πάνω όροφο το αεροδρομίου από τα τζάμια τους τρεις που είχαν πάει εκεί με τον Σταύρο Κελέτση να συζητήσουν, πέταξαν δεκάδες αυγά στα τζάμια. Αποχώρησαν όταν το αεροπλάνο με τους Αυγενάκη, Κελέτση πέταξε για Αθήνα.

Να σημειωθεί ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης με δελτίο Τύπου αργά το βράδυ της Κυριακής, υποστήριξε ότι η προγραμματισμένη συνάντηση «πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης καθώς η προηγούμενη ευρεία σύσκεψη που έλαβε χώρα στην Κομοτηνή με εκπροσώπους φορέων αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων, διήρκησε, πολύ παραπάνω από το προγραμματισμένο, περισσότερες από 3,5 ώρες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο πρόγραμμα του υπουργού».