Ο πρέσβης του Ιράν στη Συρία Χοσεΐν Ακμπάρι, ο οποίος δεν τραυματίστηκε στην επίθεση, είπε ότι η απάντηση της Τεχεράνης θα είναι «αποφασιστική», ενώ ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν χαρακτήρισε την επίθεση «ως παραβίαση όλων των διεθνών υποχρεώσεων και συμβάσεων» και κατηγόρησε το Ισραήλ.

Σε ξεχωριστή δήλωση, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Νάσερ Κανάνι, δήλωσε ότι το Ιράν «επιφυλάσσεται του δικαιώματος να αντιδράσει και θα αποφασίσει για το είδος της απάντησης και την τιμωρία του επιτιθέμενου».

Η αποστολή του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη είπε ότι το χτύπημα ήταν «κατάφωρη παραβίαση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, του διεθνούς δικαίου και της θεμελιώδους αρχής του απαραβίαστου των διπλωματικών και προξενικών χώρων». Λέγοντας ότι το χτύπημα ήταν «μια σημαντική απειλή για την περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια», η ιρανική αποστολή προέτρεψε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να καταδικάσει την επίθεση και είπε ότι η Τεχεράνη διατηρεί το δικαίωμα «σε αποφασιστική απάντηση».

Οι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Τεχεράνης για να καταδικάσουν το Ισραήλ για την επίθεση. «Γνωρίζουμε ότι αυτή η πράξη γίνεται από απελπισία και το καθεστώς [του Ισραήλ] βρίσκεται σε σοβαρή δύσκολη θέση και βρίσκεται σε μια εσωτερική κρίση και τον πόλεμο στη Γάζα», δήλωσε ο διαδηλωτής Μοχάμαντ Ραζάβι στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. «Πρέπει να έχουμε μια σοβαρή απάντηση σε αυτή την ενέργεια, όπως η απάντηση που δώσαμε κατά τη δολοφονία του στρατηγού Σουλεϊμανί και αυτή η απάντηση πρέπει να φτάσει σε όλο τον κόσμο» προσέθεσε.

«Η πρεσβεία θεωρείται μέρος της επικράτειας μιας χώρας. Θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει μια στιβαρή απάντηση σε αυτή την ενέργεια. Το να καθόμαστε ήσυχοι δεν είναι καθόλου το σωστό γιατί [το Ισραήλ] θα τολμούσε να στοχεύσει περισσότερες θέσεις και ίσως πει στον εαυτό του γιατί όχι την Τεχεράνη την επόμενη φορά» ανέφερε η διαδηλώτρια Κοζάρ Αντχάμι στο Reuters, προσθέτοντας πως «πρέπει να υπάρξει η κατάλληλη εκδίκηση».