Οι υπηρεσίες του ΟΗΕ και οι ομάδες αρωγής έχουν επανειλημμένα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις τρομερές ελλείψεις τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης στη Λωρίδα της Γάζας, οι οποίες επιδεινώνονται από τους περιορισμούς πρόσβασης στην ξηρά και το κλείσιμο του βασικού περάσματος της Ράφα με την Αίγυπτο από τότε που οι ισραηλινές δυνάμεις το κατέλαβαν στις αρχές Μαΐου.

«Μία τοπική, τακτική παύση της στρατιωτικής δραστηριότητας για ανθρωπιστικούς σκοπούς θα πραγματοποιείται από τις 8:00 π.μ. (0500 GMT) έως τις 7:00 μ.μ. (1600 GMT) κάθε μέρα μέχρι νεωτέρας κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί από το πέρασμα Κερέμ Σαλόμ στον δρόμο Σάλαχ αλ Ντιν και στη συνέχεια προς τα βόρεια», ανέφερε στρατιωτική ανακοίνωση, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η ανακοίνωση ήρθε μια ημέρα μετά τον θάνατο οκτώ ισραηλινών στρατιωτών σε έκρηξη κοντά στην πόλη που βρίσκεται  νότια και τον θάνατο τριών ακόμη στρατιωτών σε άλλο σημείο, σε μια από τις βαρύτερες απώλειες του στρατού στον πόλεμο κατά των μαχητών της Χαμάς.