Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα Peoples Dispatch, σύμφωνα με εκπρόσωπο της κυβέρνησης, 89 από τους 113 βουλευτές την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, ψήφισαν υπέρ της απόσυρσης της εμπιστοσύνης από την κυβέρνηση με επικεφαλής τον προσωρινό πρωθυπουργό Αμπντουλαμίτ Ντεμπεμπάχ. Ο πρωθυπουργός είπε ότι η προσωρινή κυβέρνηση θα συνεχίσει να λειτουργεί ως υπηρεσιακή μέχρι τις εκλογές.

Η ψηφοφορία λαμβάνει χώρα εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ των δυο βασικών αντίπαλων πολιτικών φατριών στη Λιβύη — την Κυβέρνηση Εθνικού Συμφώνου (GNA) με έδρα στην Τρίπολη και την Βουλή των Αντιπροσώπων που σχετίζεται με τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης, με επικεφαλής τον στρατηγό Χαλιφά Χαφτάρ. Σύμφωνα με την σελίδα, το παραπάνω αποτελεί ένα σημαντικό πλήγμα στις μακροχρόνιες, συνεχιζόμενες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών με στόχο τη διασφάλιση μακροχρόνιας ειρήνης και σταθερότητας στη ρημαγμένη από τον πόλεμο χώρα.

Αρχές του μήνα, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αγκουίλα Σάλεχ, ενέκρινε νέο εκλογικό νόμο ο οποίος περιλαμβάνει διάταξη η οποία επιτρέπει σε στρατιωτικούς αξιωματούχους να κατέβουν στις προεδρικές εκλογές αν έχουν αποσυρθεί από τα στρατιωτικά αξιώματά τους τρεις μήνες νωρίτερα. Ο νόμος θεωρείται ότι έχει ψηφιστεί χωρίς τη δέουσα διαδικασία. Το Ανώτατο Συμβούλιο Επικρατείας (HCS) με έδρα την Τρίπολη, η άνω βουλή του κατακερματισμένου σήμερα κοινοβουλίου της Λιβύης, είπε ότι εγκρίθηκε «χωρίς νομική ψήφο ή συναίνεση».