Όλο και περισσότερες ανατριχιαστικές πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες αναφορικά με την υπόθεση της Ηλιούπολης, που αποκάλυψε το ΤPP το απόγευμα του Σαββάτου. Με αφορμή όλα αυτά, η Πρωτοβουλία Witches of the South καλεί τη Δευτέρα 12/7 στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως στην Ηλιούπολη (κεντρική πλατεία) στις 19.00 κινητοποίηση για την υποστήριξη της επιζώσας αλλά και την Τετάρτη 14/7 στις 19.00 στο αμφιθέατρο στην πλατεία Πρωτομαγιάς (Κυψέλη) σε συντονιστικό δράσεων.

«Μία αδελφή μας, βιαζόταν από τα 11 της από τον πατέρα της και αργότερα στην προσπάθειά της να ξεφύγει από την εφιαλτική οικογενειακή εστία, έπεσε θύμα ενός μπάτσου ο οποίος την κακοποιούσε, τη βίαζε, την χτυπούσε, την απειλούσε με όπλο και την άφησε εγκλωβισμένη σε κύκλωμα σωματεμπορίας μαζί με τον συνένοχό του» περιγράφει η συλλογικότητα προσθέτοντας ότι  «η κοπέλα κατάφερε και απέδρασε με τη βοήθεια εργαζόμενης σε κοντινό κατάστημα για να εγκλωβιστεί και πάλι πρώτα στο Α. Τ. Ηλιούπολης όπου μετέβη μετά από οδηγίες της γραμμής sos. Στο τμήμα, προσπάθησαν να την αποπροσανατολίσουν και έπειτα στο κέντρο εσωτερικών υποθέσεων όπου βασανίστηκε συνολικά 12 ώρες από τις επιπονες ανακριτικές διαδικασίες χωρίς το δικαίωμα να μιλήσει με τους συνήγορους της. Την κρατούσαν παρόλο που χρειαζόταν άμεση ιατρική βοήθεια και αργότερα απήχθη από το ίδιο το κράτος όπου πλέον οι συνήγοροι δεν γνώριζαν που μεταφέρεται».

«Σα να μην έφτανε αυτό, καθ’ολη τη διάρκεια της κατάθεσης προσπαθούσαν να την πείσουν πως δεν χρειάζεται να έρθει σε επαφή με τους συγκεκριμένους δικηγόρους αλλά θα της έβρισκαν οι ίδιοι άλλους εκπροσώπους. Ταυτόχρονα έλεγαν επίμονα στους δικηγόρους πως η έντονη δημοσιότητα δε θα βοηθήσει την κατάσταση, ενώ όλα γνωρίζουμε πως τους μόνους που δε βοηθάει η δημοσιότητα είναι οι μπάτσοι δηλαδή οι ίδιοι οι θύτες. Αν το θέμα δεν είχε πάρει δημοσιότητα και αν η αλληλεγγύη δεν ήταν έμπρακτη, η υπόθεση θα είχε κουκουλωθεί και θα περνούσε στα αζήτητα. Είναι ξεκάθαρο πως το κράτος και η αστυνομία συμμετέχει και συγκαλύπτει το κύκλωμα trafficking» επισημαίνει ακόμα.

«Ο πραγματικός αγώνας για την προστασία της αδελφής μας και κάθε αδελφής μας, για να μη βρεθεί ποτέ ξανά καμία από εμάς στη θέση του θύματος τώρα ξεκινάει» υπογραμμίζει και καταλήγει:

«Η περιγραφή των περιστατικών γίνεται για να στοιχειοθετήσουμε την θέση μας πως το κράτος, η αστυνομία αποπειράθηκε να συγκαλύψει το περιστατικό. Εμείς δεν ξεχνάμε την απάντηση τους έξω από το εσωτερικών υποθέσεων όταν οι συνήγοροι ζητούσαν να την δούνε «Μην ανησυχείτε κυρία συνηγορε, η ελληνική αστυνομία έχει εμπειρία στο πώς διαχειρίζεται τέτοια ζητήματα. Το γράμμα του νόμου τηρείται κατά γράμμα».

Σήμερα η συνέλευση και οι ομάδες που συμμετείχαν ξεκαθάρισαν: Κράτος, τοπικό και κεντρικό, όπως και οι φορείς διαχείρισης της εμφυλης βίας φέρουν τεράστια ευθύνη. Μέσα από την άμεση ανάγκη του συμβάντος ξεδιπλώθηκε ολόκληρο το κουβάρι των ελλείψεων σε δομές υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών, συμβουλευτικά κέντρα σε κάθε περιοχή και σχολείο και πρωτεύοντος στέγες φιλοξενίας! Με αφορμή και αυτό το περιστατικό θέτουμε στο κέντρο της κουβέντας την άμεση στήριξη των θυμάτων.

Το κράτος και η αστυνομία συστηματικά επιχειρει την απομόνωση και αποσιώπηση του θύματος εφόσον όποτε τους βόλευε αναφερόταν ως μάρτυρας χωρίς δικαίωμα υπεράσπισης. Μετά πάλι όταν έπρεπε να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο εκεί ψευδώς διέδιδαν πως είναι κατηγορούμενη παρεμποδίζοντας την επικοινωνία με τους γιατρούς

Άρα φανερά, το κράτος και η αστυνομία συγκαλύπτει.

Η αλληλεγγύη θα νικήσει

Καμία μόνη»