Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Παπαδομανωλάκης

Συγκεκριμένα, το Λαϊκό Μέτωπο αναφέρει πως δύο μέλη του, ο Şadi Naci Özpolat και ο Halil Demir, έχουν οδηγηθεί στις φυλακές Τρικάλων και Χανίων, αντίστοιχα, με πρόφαση την ερήμην καταδίκη τους για πλημμελήματα σε παλαιότερη υπόθεση στην Χαλκίδα. Επιπλέον, καταγγέλλεται πως ο Hüseyin Kılıç, επίσης μέλος του Λαϊκού Μετώπου, συνελήφθη και κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, βάσει εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε εναντίον του χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε και ο δικηγόρος υπεράσπισης στην υπόθεση της Χαλκίδας, Παναγιώτης Αντωνίου, ο οποίος εξήγησε ότι οι Τούρκοι αγωνιστές είχαν συλληφθεί μετά από αστυνομική επιχείρηση κατά τις καλοκαιρινές του διακοπές το 2019 και στη συνέχεια «φορτώθηκαν» από την Αντιτρομοκρατική τα πλημμελήματα της αντίστασης, της διατάραξης κοινωνικής ειρήνης, της απείθιας κτλ., για τα οποία καταδικάστηκαν πρωτόδικα ερήμην. Στη συνέχεια, όπως αναφέρει, το αίτημα έφεσης απορρίφθηκε ως εκπρόθεσμο, παρά το ότι οι τότε κατηγορούμενοι δεν ενημερώθηκαν για κανένα στάδιο της υπόθεσης, στερούμενοι το δικαίωμα να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.

Εντούτοις, συμπληρώνει πως αυτή η καταδίκη χρησιμοποιείται τώρα για να φυλακίσει δύο από τους κατηγορούμενους, δημιουργώντας τους προβλήματα ενόψει της προσπάθειας του Αρείου Πάγου να αναιρέσει την πανηγυρική αθώωση τους στο Εφετείο, η οποία αναμένεται να κριθεί στις 5 Δεκεμβριου. Μάλιστα, αναφέρει πως οι συνήγοροι θα αγωνιστούν για να μην περάσει καμία πολιτική παρέμβαση ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα εκείνες τις ημέρες.

Υπενθυμίζεται πως το Λαϊκό Μέτωπο έχει καταγγείλει την αίτηση αναίρεσης της αθωωτικής απόφασης για τους 11 αγωνιστές από την Τουρκία από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση, κάνοντας λόγο για μια απόφαση του ΝΑΤΟ, που ελήφθη με διαπραγματεύσεις με το τουρκικό κράτος, κατά την πρόσφατη συνάντηση Ερντογάν-Μητσοτάκη.