«Κάμερα χρησιμοποιείται επιχειρησιακά, διότι μιλάμε για μια κάμερα νύχτας που σου δίνει τη δυνατότητα να βλέπεις καλύτερα, και από εκεί και πέρα η χρήση που έχουν τα τηλεπικοινωνιακά αυτά μέσα είναι προς υποβοήθηση του επιχειρησιακού έργου».

Νωρίτερα, μιλώντας στο MEGA ο δικηγόρος Κώστας Ντάλτας, υποστήριξε ότι οι φωτογραφίες του σκάφους που κυκλοφορούν είναι screenshots από βίντεο καταγραφής, λέγοντας σχετικά:

«Τα πλωτά σκάφη της Frontex και του Λιμενικού και τα εναέρια μέσα έχουν κάμερες … σε υποθέσεις έχουμε πάρει βιντεοληπτικό υλικό οκτώ συνεχόμενων ωρών, από αεροπλάνο της Frontex … σίγουρα θα έπρεπε να υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό. Και αν δεν υπάρχει, θα έπρεπε να δοθεί μία εξήγηση γιατί δεν υπάρχει». Πρόσθεσε πως «Οι φωτογραφίες που βλέπετε δεν είναι από φωτογράφους. Υπάρχουν ενσωματωμένες κάμερες … Στο γραφείο μου σε δικογραφία έχω ολόκληρο cd με 8 ώρες βίντεο από αεροσκάφος της Frontex και εναέριο μέσο της Ελληνικής Ακτοφυλακής … υπάρχουν πάρα πολλά, τα βλέπετε στις ειδήσεις … και είναι εικόνα που μεταδίδεται ζωντανά».