«Το ΜέΡΑ25 σταθερά και με συνέπεια απέναντι σε κάθε SLAPP καταγγέλλει την απόπειρα φίμωσης του Τύπου, όπως αντίστοιχα και ακτιβιστών, πολιτών και συλλογικοτήτων, μέσω εξοντωτικών, στρατηγικών αγωγών και μηνύσεων. Στο πλαίσιο αυτό η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος έχει κατ’ επανάληψη καταθέσει και σχετική νομοθετική πρόβλεψη για προστασία των πολιτών, των δημοσιογράφων και των ακτιβιστών από τέτοιες αγωγές και μηνύσεις στη Βουλή. Αναμένουμε από την ελληνική δικαιοσύνη να πράξει αυτό το οποίο αρνείται η Κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι ήδη ακόμα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση δρομολογούνται οδηγίες για αντι-SLAPP νομοθεσία και να προστατέψει τα θύματα του SLAPP. Ζητάμε συνεπώς την απόρριψη της αγωγής για τον Δημήτρη Αγγελίδη και την ΕφΣυν» αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

Ανακοίνωση είχε βγάλει και η ΕΣΗΕΑ, καταγγέλλοντας την απόπειρα φίμωσης του Τύπου μέσω εξοντωτικών αγωγών και υπενθυμίζοντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο αγαθό της ελευθεροτυπίας και το καθήκον των δημοσιογράφων να ενημερώνουν για τα πραγματικά γεγονότα.

«Την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2023, δικάζεται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αγωγή του Αλέξη Κούγια κατά της Εφημερίδας των Συντακτών και του δημοσιογράφου Δημήτρη Αγγελίδη για δημοσίευμα που ενημερώνει για τις εξελίξεις στην πολύκροτη δίκη Λιγνάδη, ενώ εκκρεμεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών και μήνυση εναντίον του δημοσιογράφου. Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την απόπειρα φίμωσης του Τύπου μέσω εξοντωτικών αγωγών και υπενθυμίζει το συνταγματικά κατοχυρωμένο αγαθό της ελευθεροτυπίας και το καθήκον των δημοσιογράφων να ενημερώνουν για τα πραγματικά γεγονότα με προσήλωση στις αρχές του Κώδικα Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, όπως ψηφίστηκε από τη Γ.Σ. της ΕΣΗΕΑ το 1998, και στον Παγκόσμιο Χάρτη Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας της ΔΟΔ».