«Δεν υπάρχει καν ενδιαφέρον για την τοποθέτηση πυρηνικών όπλων ή βάσεων στη Φινλανδία», δήλωσε η Σάνα Μάριν στην εφημερίδα Corriere della Sera, σύμφωνα με το γραφείο της.

Η Φινλανδία και η Σουηδία υπέβαλαν επίσημα αίτηση για να ενταχθούν στη συμμαχία του ΝΑΤΟ την Τετάρτη, αλλά αντιμετωπίζουν αντιρρήσεις από την Τουρκία σε μια διαδικασία ένταξης που αρχικά αναμενόταν να είναι σχετικά γρήγορη.

Η Σάνα Μάριν, η οποία βρίσκεται στη Ρώμη για να συναντηθεί με τον Ιταλό ομόλογό της Μάριο Ντράγκι, δήλωσε ότι πιστεύει ότι το θέμα μπορεί να επιλυθεί μέσω διαλόγου. «Νομίζω ότι σε αυτό το στάδιο είναι σημαντικό να παραμείνουμε ψύχραιμοι, να έχουμε συζητήσεις με την Τουρκία και όλες τις άλλες χώρες μέλη, απαντώντας σε ερωτήματα που μπορεί να υπάρχουν και διορθώνοντας τυχόν παρεξηγήσεις», δήλωσε.

Η Σάνα Μάριν δήλωσε επίσης ότι το ζήτημα της ανάπτυξης πυρηνικών όπλων από το ΝΑΤΟ ή του ανοίγματος βάσεων στη Φινλανδία δεν αποτελεί μέρος των διαπραγματεύσεων του Ελσίνκι για την ένταξη στη δυτική στρατιωτική συμμαχία.