του Δημήτρη Τσίρκα

Η Τουρκία πανηγυρίζει και αυτή γιατί πήρε ό,τι ζητούσε: τη συνεργασία της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο κυνήγι κατά των Κούρδων του PKK και των PYD/YPG στη Συρία, καθώς και όποιων άλλων το καθεστώς Ερντογάν βαφτίζει «τρομοκράτες» (βλ. αντικαθεστωτικούς), την υποστήριξη των δύο χωρών για τη συμμετοχή της Τουρκίας στην Κοινή Ευρωπαϊκή Άμυνα και Ασφάλεια, καθώς και στη Μόνιμη Διαρθρωμένη [Αμυντική] Συνεργασία της ΕΕ, και κυρίως την αναβάθμιση των τουρκιών F 16 από τις ΗΠΑ.

Έτσι, οι Κούρδοι της Συρίας που πολεμάνε τους ημιπαράφρονες σαδιστές του Ισλαμικού Κράτους τους οποίους στηρίζει η Τουρκία, έγιναν σε μία μέρα οι ίδιοι τρομοκράτες, you can’t make this shit up!

Κερδισμένη όμως δηλώνει και η Ελλάδα που για μία ακόμα φορά απομόνωσε τον Ερντογάν. Πώς ακριβώς τον απομόνωσε δεν έχει σημασία, όλα τα κανάλια λένε ότι τον απομόνωσε και ως γνωστόν, ό,τι λένε τα κανάλια είναι αλήθεια, αλλιώς δεν θα το έλεγαν. Και αν η Τουρκία αναβαθμίζει τα F 16 της, εμείς αγοράζουμε F 35, ενώ έχουμε και Rafale!

Στην πραγματικότητα, όσο και αν κομπάζει ο Τούρκος πρόεδρος, απλώς εκβιάζει την ΕΕ και το ΝΑΤΟ για να υπεραναπληρώσει τη μειονεξία του απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ομορφιά, στις γυναίκες, στα μπάνια. Αλλά όσα ανταλλάγματα και αν αποσπάσει, ιστορική ομιλία σαν του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο δεν θα κάνει ποτέ!

Κερδισμένη ασφαλώς είναι και η Δύση συνολικά αφού για μία ακόμα φορά επιβεβαίωσε το ηθικό της πλεονέκτημα απέναντι στην ολοκληρωτική Ανατολή. Έτσι, δύο χώρες πρότυπα δημοκρατίας και υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η Φινλανδία και η Σουηδία, μπαίνουν στο ΝΑΤΟ γιατί αισθάνονται ότι απειλούνται από τη Ρωσία, που ούτε δημοκρατική είναι, ούτε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες σέβεται, και κυρίως καταπατά βάναυσα το διεθνές δίκαιο εισβάλλοντας παράνομα στην Ουκρανία, όπου διαπράττει εγκλήματα.

Μην κοιτάτε που για να μπουν στο ΝΑΤΟ έπρεπε να υποχωρήσουν σε όλες τις απαιτήσεις μιας άλλης χώρας, της Τουρκίας (είναι από το χωριό, δεν την ξέρετε) που… καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό της, απαγορεύει συστηματικά τα κουρδικά κόμματα και φυλακίζει τους ηγέτες τους. Α και έχει εισβάλλει παράνομα, όχι σε μία, ούτε σε δύο, αλλά σε τρεις χώρες – Ιράκ, Συρία, Κύπρος – και κατέχει εδάφη τους.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά; Υποκρισία; Όχι δα, η Τουρκία είναι σύμμαχος, συντάσσεται με τη Δύση, δηλαδή με τις δυνάμεις του Καλού, άρα είναι ντε φάκτο ηθική δύναμη. Όπως είναι και η Σαουδική Αραβία, με την οποία κατά τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό κ. Φλώρο, μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες, όσα κεφάλια και χέρια και αν κόβει. Σε αντίθεση βέβαια με το Ιράν που είναι μια αντιδραστική θεοκρατία.

Η σχέση της Δύσης με τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι περίπου σαν τη σχέση του καθολικισμού με την αμαρτία. Στον καθολικισμό το μεγαλύτερο αμάρτημα δεν είναι ο φόνος, η μοιχεία, η κλοπή κ.οκ., αυτά είναι ολισθήματα της σάρκας που ως γνωστόν είναι αδύναμη. Αν ζητήσεις συγχώρεση και μεταλάβεις θα επιστρέψεις αποκαθαρμένος στο Βασίλειο του Κυρίου. Όχι, η μεγαλύτερη αμαρτία είναι η απάρνηση της πίστης σου (της σωστής καθολικής πίστης βεβαίως, όχι τις αιρετικές), αν υποπέσεις σε αυτή, τίποτα δεν σε σώζει. Αν πάλι είσαι καθολικός παπάς μπορείς να βιάσεις όσα παιδιά τραβάει η ψυχή σου, η σωτηρία σου δεν κινδυνεύει, αρκεί να μη χάσεις την πίστη σου στον Θεό.

Έτσι και με τη Δύση, αν μια χώρα δηλώνει πίστη στις δυτικές αξίες και κυρίως, αν συντάσσεται με τις υποδείξεις του Ποντίφικα, δηλαδή των ΗΠΑ, τότε μπορεί να καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία στο εσωτερικό της και να εισβάλλει σε όσες χώρες θέλει. Είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας, όπως θα έλεγε και ένας άριστος αυτοδημιούργητος, πολιτικός κρατούμενος σε ηλικία έξι μηνών.

Μην ξεχνάμε επίσης ότι η Τουρκία και η Ελλάδα που εξοπλίζονται σαν αστακοί για να προστατευτεί η μία από την άλλη είναι σύμμαχοι, ανήκουν αμφότερες στο ΝΑΤΟ, τη συμμαχία των Δυνάμεων του Φωτός που μάχεται τις δυνάμεις του σκότους: τη Ρωσία, την Κίνα, το Ιράν και την… τοξική αρρενωπότητα.

Η τελευταία μάλιστα είναι η χειρότερη αφού ευθύνεται για τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως μας θύμισε ο Βρετανός πρωθυπουργός. Κορυφαίος φεμινιστής και μαιτρ της queer θεωρίας, ο Μπόρις Τζόνσον εξήγησε ότι «Αν ο Πούτιν ήταν γυναίκα, κάτι που προφανώς δεν είναι, αλλά αν ήταν, πραγματικά δεν νομίζω ότι θα είχε ξεκινήσει έναν τρελό, φαλλοκρατικό πόλεμο… Αν θέλετε ένα τέλειο παράδειγμα τοξικής αρρενωπότητας, είναι αυτό που κάνει στην Ουκρανία».

Και μη βιαστείτε να απαντήσετε, σαν τον φαλλοκράτη Πούτιν, ότι πολέμους έχουν ξεκινήσει και γυναίκες – η Θάτσερ για παράδειγμα στα Νησιά Φώκλαντς. Ή να θυμίσετε την πρώην υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ, Μ. Ολμπράιτ που δήλωνε δημόσια ότι άξιζαν οι 500 χιλιάδες θάνατοι παιδιών από το εμπάργκο στο Ιράκ και τη Χίλαρι Κλίντον που από την ίδια θέση πανηγύριζε για το βάρβαρο λιντσάρισμα του Καντάφι από τους ισλαμιστές στους οποίους οι ΗΠΑ είχαν παραδώσει τη Λιβύη.

Όπως θα σας εξηγήσει ένας οπαδός του Ζίζεκ (που είδε και αυτός τελευταία το φως το Νατοϊκό), οι παραπάνω γυναίκες έχουν εσωτερικεύσει όλες τις τοξικές ιδιότητες της πατριαρχίας, χάνοντας κάθε θηλυκή ποιότητα. Στο κυνήγι τους για την εξουσία/ φαλλό έχουν μεταμορφωθεί σε φαλλικές γυναίκες, δηλαδή σε πιο (τοξικοί) άντρες και από τους άντρες.

Κατά μια πιο μέινστριμ φεμινιστική προσέγγιση πάλι, ανήκουν στις λεγόμενες «pick me» girls. Τις γυναίκες δηλαδή που, έχοντας εσωτερικεύσει την πατριαρχία και τον μισογυνισμό, προσπαθούν να δείξουν ότι δεν είναι σαν τις άλλες γυναίκες για να κερδίσουν την προσοχή και τον σεβασμό των ανδρών. Για να πείσουν η Θάτσερ, η Ολμπράιτ και η Κλίντον ότι αξίζουν τις ανδρικές θέσεις εξουσίας που κατέχουν αναγκάστηκαν να πράττουν πιο επιθετικά, πολεμοχαρώς και μάτσο από τους άνδρες συναδέλφους τους, με αποτέλεσμα η τοξική αρρενωπότητα να υπερισχύει της αγαθής θηλυκής φύσης.

Αλλά καμία και κανείς δεν είναι τέλειος. Το κρίσιμο είναι ότι πλέον το ΝΑΤΟ έχει βάλει στο στόχαστρό του την τοξική αρρενωπότητα (στο πρόσωπο του Πούτιν) και είναι έτοιμο να τη συντρίψει με ηγέτες που δεν φοβούνται να αγκαλιάσουν τη θηλυκή τους πλευρά, με τους πυραύλους LGBΤQ friendly πολεμικών βιομηχανιών και τα queer σώματα των Αμερικάνων πεζοναυτών.