Και συνεχίζει:

«Προσχηματικά χρησιμοποιούν ως σκοπό την προστασία των εργαζομένων, ωστόσο ουδεμία προστασία προσφέρουν οι κάμερες παρακολούθησης στους εργαζόμενους. Προστασία για τους εργαζόμενους είναι η Δημοτική Αρχή να λαμβάνει όλα τα μέτρα προστασίας για την υγεία και της ασφάλεια των εργαζομένων και όχι να επικρατούν τριτοκοσμικές συνθήκες στους χώρους εργασίας, όπως το αμαξοστάσιο του δήμου στην οδό Ρετσίνα 45-47. Προστασία για τους εργαζόμενους είναι να χορηγούνται στην ώρα τους όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και σε όλους τους δικαιούχους και όχι η Δημοτική Αρχή Πειραιά να τους χρωστά ΜΑΠ δύο και τριών παρελθόντων ετών.

Τέλος προστασία για τους εργαζόμενους είναι η Δημοτική Αρχή Πειραιά να μην βάζει το κέρδος πάνω από τη υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων. Αυτά προσδίδουν προστασία στους εργαζόμενους και όχι οι κάμερες παρακολούθησης στους χώρους εργασίας, που θίγουν βάναυσα ατομικές ελευθερίες και εργασιακά δικαιώματα.

Το  κλίμα παρακολούθησης και εκφοβισμού των εργαζομένων καθώς και το “κάνω ότι θέλω και δεν δίνω εξηγήσεις” της Δημοτικής Αρχής Πειραιά, που αντλούνται από τους αντεργατικούς νόμους όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ για να τσακίζουν τα εργασιακά δικαιώματα, ο αγώνας των εργαζομένων θα το σπάσει»

To ΠΑΜΕ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και του Σωματείου Οδηγών – Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά. «Ο Δήμαρχος Πειραιά να πάρει πίσω την απόφαση και να σταματήσει κάθε ενέργεια τοποθέτησης καμερών παρακολούθησης στους χώρους εργασίας του δήμου» καταλήγει η ανακοίνωση.