Όπως ανέφερε σχετικά με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε πως: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι απολύτως υπεύθυνος. Θέλει να μας πείσει ότι καρατόμησε τον αντ’ αυτού, τον ανιψιό του Γρηγόρη Δημητριάδη και τον άνθρωπο για τον οποίο άλλαξε το νόμο ώστε να διοριστεί διοικητής της ΕΥΠ, τον κ. Κοντολέοντα, χωρίς να ξέρει τον λόγο της παρακολούθησής μου; Εάν υπήρχε σοβαρός, εθνικός λόγος, θα έδιωχνε τον στενότερο συνεργάτη και συγγενή του καθώς και τον διοικητή της ΕΥΠ; Γνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης πολύ καλά τον λόγο»

Όταν η κουβέντα προσανατολίστηκε προς τους παρακολουθούμενους βουλευτές κυβερνητικούς και μη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε: «Ρώτησα την υπηρεσία του Λουξεμβούργου αν μπορεί να συνεισφέρει και να βοηθήσει την ελληνική Βουλή. Και μου είπαν: ‘Μπορούμε μέσα σε λίγες ημέρες’. Δηλαδή, μπορεί ο κ. Τασούλας να καλέσει αυτήν την υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εδρεύει στο Λουξεμβούργο να προσφέρει τεχνογνωσία και όσοι Έλληνες βουλευτές θέλουν να ελέγξουν αν στα κινητά τους υπάρχουν ίχνη παράνομων λογισμικών». Ο Ανδρουλάκης τόνισε ότι πρέπει να επιτραπεί και πάλι στην ΑΔΑΕ να ελέγξει για τυχόν επισυνδέσεις τα τηλέφωνα βουλευτών.

Ο Ανδρουλάκης, επίσης, εξήγησε πως θέλει «στις εκλογές να πάμε με ομαλό πολιτικό τοπίο, προκειμένου να ξέρει ο ελληνικός λαός τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης, τις ευθύνες της ερευνητικής δημοσιογραφίας, την αλήθεια και το ψέμα. Δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα. Στόχος μου είναι να θωρακιστεί η ελληνική δημοκρατία. Θεωρώ αδιανόητο να επιτρέψουμε μετά από 5-10 χρόνια να μπορεί ένας πανίσχυρος επιχειρηματίας, που έχει τη δυνατότητα να δώσει 10-15 εκατ. ευρώ να πάρει αυτά τα μηχανήματα, να εκβιάζει δικαστές, πολιτικούς».

Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μιλώντας για την στάση του κόμματος επί του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τις υποκλοπές, ξεκαθάρισε πως δεν θα τον ψηφίσει στη Βουλή.