Η συμφωνία με την τρόικα θα κατατεθεί προς «κατεπείγουσα» ψήφιση στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα με την μορφή πολυνομοσχεδίου που δεν θα περιέχει μόνο ένα άρθρο.
 
Σαμαράς και Βενιζέλος χθες φέρεται να κατέληξαν ότι το νομοσχέδιο με τα συμφωνηθέντα θα αποτελείται, εντέλει, από δύο ή τρία άρθρα, ένα εκ των οποίων θα περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ σε ένα ή δύο άρθρα θα περιλαμβάνονται οι μεταρρυθμίσεις που υπαγορεύονται από την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και οι φορολογικές ρυθμίσεις.
 
 
Η κυβέρνηση θα μπει στη Βουλή για τη μάχη της ψηφοφορίας με 155 βουλευτές, καθώς θετική θα είναι η ψήφος των ανεξάρτητων Ανδρέα Λοβέρδου και Χρήστου Αηδόνη, οι οποίοι συμπράττουν με το ΠΑΣΟΚ στην «Ελιά».

Δύο «γαλάζιοι» φλερτάρουν με το «όχι»: ο Μάξιμος Χαρακόπουλος για τη ρύθμιση που αφορά στο γάλα και ο Νικήτας Κακλαμάνης για την κατάργηση της ενιαίας τιμής στα βιβλία.
 
Ο Μ. Χαρακόπουλος προτίθεται να παραιτηθεί και από το αξίωμα του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, προκαλώντας ένα επιπλέον πρόβλημα στην κυβέρνηση. 
Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θεωρεί ότι η διαπραγμάτευση κυβέρνησης και τρόικας όσον αφορά το καθεστώς για τη διάρκεια ζωής του γάλακτος, είναι αρνητική και για το λόγο αυτό φέρεται έτοιμος να εγκαταλείψει το κυβερνητικό σχήμα.
 
Ο Λαρισαίος πολιτικός, πιστός στα όσα έχει πει εδώ και πολλούς μήνες, θεωρεί ότι τα όσα συμφωνήθηκαν με την τρόικα θα επιδεινώσουν την κατάσταση για τους Έλληνες κτηνοτρόφους και άρα δεν μπορεί να δεχθεί μια τέτοια συμφωνία.
 
«Θα περιμένω να τελειώσει η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ την Παρασκευή και μετά θα τοποθετηθώ» λέει ο κ. Χαρακόπουλος στους συνομιλητές του και επιμένει ότι θα παραμείνει συνεπής με τις θέσεις του, οι οποίες είναι γνωστές στο πρωθυπουργικό γραφείο.  

Το Μαξίμου και τη Χαρ. Τρικούπη φέρεται να απασχολεί η στάση που θα ακολουθήσει στο ζήτημα των τραπεζών ο Γ. Παπανδρέου, γι’ αυτό και χθες ο Γ. Στουρνάρας επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον πρώην πρωθυπουργό προκειμένου να του γνωστοποιήσει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση διεξήχθη σε θετικό κλίμα, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι ουδέποτε υπονόμευσε την εθνική προσπάθεια, αντίθετα στο παρελθόν την επωμίστηκε μόνος του.

Ωστόσο, επιφυλάχθηκε να απαντήσει περί του τι θα πράξει, έως ότου μελετήσει το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου. Η επικοινωνία Στουρνάρα – Παπανδρέου πραγματοποιήθηκε εν γνώσει -αν όχι κατ’ εντολήν- των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, οι οποίοι επιδιώκουν, κατ’ ελάχιστον, να στηριχθεί η θέση για τις τράπεζες από το σύνολο των βουλευτών της συμπολίτευσης, ανεξαρτήτως του τι θα πράξει σε προσωπικό επίπεδο ο πρώην πρωθυπουργός.

(με πληροφορίες από capital.gr, «Καθημερινή», in.gr)