Το ζευγάρι κατάφερε να γράψει τη δικιά του ιστορία, όντας το πρώτο ζευγάρι που παντρεύεται, μετά τη διακήρυξη του νόμου στη Γερμανία που επιτρέπει τους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, όπως αναφέρεται στην Guardian.

 
Ο νόμος για τον «Γάμο για όλους» ψηφίστηκε στις 30 Ιουνίου και άλλαξε τον Αστικό Κώδικα της Γερμανίας, ορίζοντας τον γάμο ως «ισόβια ένωση μεταξύ δύο ατόμων διαφορετικού ή ίδιου φύλου». Έτσι η Γερμανία έγινε τη 15η χώρα της Ε.Ε. που επιτρέπει τους γάμους μεταξύ ομοφυλόφιλων. 
 
«Είμαι ενθουσιασμένος που στην πόλη μας θα γίνουν οι πρώτοι γάμοι μεταξύ ομοφυλόφιλων διότι πρόκειται, πέρα από τη θεωρητική συζήτηση, για ένα μέτρο ισότητας: αφορά την ευτυχία πραγματικών ανθρώπων, με τις επιθυμίες και τις ελπίδες τους, τα συναισθήματά τους και τις ανάγκες τους», δήλωσε ο Σοσιαλδημοκράτης δήμαρχος του Βερολίνου Μίκαελ Μίλερ. 
 
«Είμαστε ικανοποιημένοι που οι διακρίσεις του κράτους εναντίον των γκέι και των λεσβιών σταματούν σήμερα», επεσήμανε ο Γεργκ Στάινερτ επικεφαλής της Ένωσης Ομοφυλόφιλων στο Βερολίνο. 
 
Τα ομόφυλα ζευγάρια που επισημοποιούν τη σχέση τους έχουν πλέον τα ίδια δικαιώματα με τα ετερόφυλα, σε ό,τι αφορά τη φορολογία αλλά και τη δυνατότητα να υιοθετήσουν παιδί.