Χειρίστρια του ακτινολογικού τμήματος στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, που βρίσκεται σε αναστολή εργασίας λόγω μη εμβολιασμού, κλήθηκε να επιστρέψει στο πόστο της στο νοσοκομείο με πρόφαση την εκπαίδευση της στον καινούργιο ατομικό τομογράφο του νοσοκομείου. Σύμφωνα με ανακοίνωση καταγγελία-ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων που κοινοποιήθηκε στη ΠΟΕΔΗΝ, ο πραγματικός λόγος επιστροφής της ήταν η αντικατάσταση του χειριστή του αξονικού που απουσίαζε.

«Είτε με τον ένα τρόπο είτε με τον άλλο, υπάρχει παρανομία, διότι η χειρίστρια είναι σε αναστολή εργασίας», αναφέρεται στην καταγγελία, η οποία όπως διευκρινίζεται δεν στρέφεται κατά των εργαζόμενων αλλά της διοίκησης του νοσοκομείου.

Το Σωματείο, ουσιαστικά καταγγέλλει την διοίκηση για διαφορετική αντιμετώπιση υπαλλήλων του νοσοκομείου που βρίσκονται σε αναστολή. Μάλιστα τονίζει πως η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια είχε καθαιρεθεί στο παρελθόν. Ενώ προς το τέλος, ζητά την επιστροφή όλων των εργαζόμενων που είναι απαραίτητοι για την λειτουργία του νοσοκομείου.

Ολόκληρη η καταγγελία του Σωματείου:

«Καταγγέλλουμε την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής για το εξής παράπτωμα: Την Τρίτη 04/09/2022 ζητήθηκε από το Νοσοκομείο χειρίστρια του ακτινολογκού τμήματος να προσέλθει στον χώρο εργασίας για δήθεν εκπαίδευση στον καινούργιο αξονικό τομογράφο. Από καταγγελία συναδέλφων προς το Σωματείο προκύπτει ότι λόγω απουσίας του χειριστή του αξονικού η συγκεκριμένη χειρίστρια προσέφερε εργασία στο τμήμα του αξονικού τομογράφου. Είτε με τον ένα τρόπο είτε με τον άλλο υπάρχει παρανομία διότι η χειρίστρια είναι σε αναστολή Εργασίας.

Η διοίκηση δεν μπορεί να λειτουργεί με διαφορετικά μέτρα σε υπαλλήλους του νοσοκομείου που βρίσκονται σε αναστολή προκαλώντας εντάσεις και διχασμό.

Ζητούμε να πράξετε τα δέοντα.

Σας είναι γνωστό πως στο παρελθόν προϊσταμένη νοσηλευτικού τμήματος λόγω μη εμβολιασμού καθαιρέθηκε από τη θέση του προϊστάμενου με μεγάλη ευκολία χωρίς να προκύπτει αδίκημα, ενώ υπήρχε βεβαίωση νόσησης από τον ΕΟΔΥ που γνωμοδοτούσε αρνητικά για τον εμβολιασμό της.

Επισημαίνουμε ότι το Σωματείο δεν φέρεται κατά εργαζομένων αλλά κατά της Διοίκησης και ζητά τη νομιμότητα, άλλωστε η θέση μας περί αναστολών είναι αντίθετη και ζητούμε την επιστροφή όλων των συναδέλφων διότι είναι απαραίτητοι για το σύστημα Υγείας».