Το συνδικάτο σημειώνει πως «η κακοκαιρία στην Αττική έχει φτάσει σε πολύ επικίνδυνα φαινόμενα και οι διανομείς βρίσκονται εκτεθειμένοι σε πραγματικά εγκληματικές συνθήκες δουλειάς», καταγγέλλοντας πως «η κυβέρνηση και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν στη κυριολεξία εγκληματικές ευθύνες για το ότι επιβάλουν στους διανομείς να δουλεύουν σε συνθήκες επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Προσθέτει πως «η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις μαζί με τους εργοδότες αντιμετωπίζουν προστασία της ζωής των εργαζομένων ως κόστος, για τη κερδοφορία των επιχειρήσεων» και «για αυτό απορρίπτουν πεισματικά τα αιτήματα του Συνδικάτου μας και των σωματείων στις ταχυμεταφορές σχετικά με μέτρα προστασίας τη υγείας και ασφάλειας των διανομέων, την ένταξη τους στα ΒΑΕ, που τέθηκαν στις μαζικές κινητοποιήσεις τους, με αποκορύφωμα τη μεγάλη νικηφόρα απεργία στην efood». «Για τους διανομείς δεν υπάρχει άλλη επιλογή πέρα από την οργάνωση στο συνδικάτα, την οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς μαζί με όλους τους εργαζόμενους σε κάθε επιχείρηση ανεξάρτητα την ειδικότητα , τη σχέση εργασίας , τη χώρα καταγωγής. Για να διεκδικήσουμε τα δικά μας συμφέροντα κόντρα στα κέρδη των εργοδοτών , την πολιτική που τα υπηρετεί», καταλήγει το συνδικάτο.

Παράλληλα απαιτεί ένταξη των διανομέων στα ΒΑΕ, με επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας, εταιρικά μηχανάκια με αποκλειστική ευθύνη της εργοδοσίας για έλεγχο και συντήρηση τους, αυξήσεις στους μισθούς και υποχρεωτική συλλογική σύμβαση με 5ημερο 7ωρο.