Όπως επισημαίνουν αυτή είναι η πρώτη αντίδραση στο σχέδιο νόμου – ταφόπλακα για τις λαϊκές αγορές, που κατέθεσε προς ψήφιση στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης και καλούν την κυβέρνηση έστω και την ύστατη ώρα να τους ακούσει.

Τα αιτήματα των εργαζόμενων στις λαϊκές αγορές, στα οποία εξακολουθεί να κωφεύει το Υπουργείο Ανάπτυξης και ο αρμόδιος υπουργός είναι:

-Ίδρυση Νομικών Προσώπων σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας που θα έχουν την ευθύνη λειτουργίας και εποπτείας των λαϊκών αγορών.

-Ναι, στην απρόσκοπτη προσέλευση των παραγωγών στις λαϊκές αγορές και όχι στην προκήρυξη θέσεων μία φορά ετησίως.

-Όχι, στις 16 διαφορετικές υπουργικές αποφάσεις που αναφέρονται στο νομοσχέδιο και δίνουν με αντισυνταγματικό τρόπο υπέρ-εξουσίες στον υπουργό.

-Όχι, στην πλατφόρμα e-καταναλωτής όπως ισχύει για τα super markets με τζίρο άνω των 90.000.000ε.

-Όχι, στην φορολογική-ασφαλιστική ενημερότητα, επιζητώντας την συνταγματική ισονομία με το στεγασμένο εμπόριο.

-Όχι, στην οποιαδήποτε μετατροπή παραγωγών σε εμπόρους.

-Όχι, στις ποινές εξοντωτικού χαρακτήρα.

Να σημειωθεί ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης προχώρησε σε μικρές αλλαγές στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, υποχωρώντας στις έντονες πιέσεις των παραγωγών που προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις, αλλά και βουλευτών της Ν.Δ. που ζήτησαν επίμονα αλλαγές, κυρίως στο μείζον ζήτημα των εξοντωτικών προστίμων.

Ο υπουργός Ανάπτυξης όμως επέμεινε στη βασική φιλοσοφία του νομοσχεδίου, που έχει ως στόχο να εκδιώξει τους παραγωγούς από τις λαϊκές αγορές προς όφελος των μεσαζόντων.