«Γερούν.. γερά… Σπάστου τον τσαμπουκά…!» έγραφε στα κοινωνικά δίκτυα τον Φεβρουάριο του 2015, την ώρα που η κυβέρνηση Τσίπρα έκανε τις πρώτες επαφές με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τους εκπροσώπους της. Τότε, η οξύτητα της δήλωσής του τον οδήγησε σε παραίτηση από το Ποτάμι, ενώ προηγουμένως είχε περάσει από τη Δράση, και φυσικά τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Πλέον, ο Ομότιμος Καθηγητής Οργάνωσης και Οικονομικών Υγείας, Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Λυκούργος Λιαρόπουλος, «αξιοποιείται» από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς ο υπουργός Κικίλιας τον επέλεξε ως Εθνικό Εκπρόσωπο στην επιτροπή υγείας για τα δεδομένα υγείας και εμπειρογνωμόνων λογαριασμών υγείας του ΟΟΣΑ σε αντικατάσταση του Φίλιππου Ταραντίλη.

«Ο Βαρουφάκης ως γνήσιος Ελλην νομίζω ότι με bullshits [μαλακίες στα ελληνικά] και χαμογελάκια θα κέρδιζε την παρτίδα. Συνέβη αυτό που πάντα συμβαίνει. Οταν κάνεις τον έξυπνο σε λαούς που έχουν περάσει από τον Διαφωτισμό με όπλο σου τη φουστανέλλα. Ευτυχώς ο Ολλανδός δεν μάσησε. Η συνέχεια στο Eurogroup…!!!» έγραφε σε άλλη του ανάρτηση, ενώ δεν έχει μετανιώσει για τα τότε γραφόμενά του.

«Αν και νοιώθω πραγματικά υπερήφανος για το “Γερούν γερά….”, είμαι ακόμη πιο περήφανος γιατί παραιτήθηκα από τη θέση αυτή την επομένη της εκλογής ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015» έγραφε σε άλλη ανάρτηση.