Το υπουργείο Υγείας της Γάζας αναφέρει ότι τουλάχιστον 112 έχουν επιβεβαιωθεί ως νεκροί, καθώς οι σοροί φτάνουν στο νοσοκομείο al-Shifa, προσθέτοντας ότι επιπλέον θύματα εξακολουθούν να ανασύρονται από την περιοχή στην πόλη της Γάζας, όπου ισραηλινά στρατεύματα άνοιξαν πυρ εναντίον Παλαιστινίων που περίμεναν να λάβουν ανθρωπιστική βοήθεια. Τουλάχιστον 760 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από το περιστατικό, σύμφωνα με το υπουργείο.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής καταδίκασε την εν ψυχρώ «σφαγή», προσθέτοντας ότι η επίθεση ήταν μέρος του συνεχιζόμενου «γενοκτονικού πολέμου» του Ισραήλ, ενώ κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να «επέμβει επειγόντως» για να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός ως «ο μόνος τρόπος προστασίας των αμάχων».

«Το Ισραήλ έχει ξεπεράσει όλα τα όρια όσον αφορά την τήρηση οποιασδήποτε ηθικής συμπεριφοράς σε οποιονδήποτε πόλεμο», είπε Tamer Qarmout του Ινστιτούτου της Ντόχα στο Al Jazeera.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαρακτήρισαν τις δολοφονίες ως «σοβαρό περιστατικό», προσθέτοντας ότι εξετάζουν τις αναφορές. Η προοδευτική εβραϊκή ομάδα IfNotNow, στις ΗΠΑ, ανέφερε ότι οι μαζικοί βομβαρδισμοί στη Γάζα είναι «πέρα από καταδικαστέοι», προσθέτοντς πως «είναι καιρός ο Πρόεδρος Μπάιντεν να σταματήσει τις μεταφορές όπλων σε έναν ισραηλινό στρατό που σφάζει Παλαιστίνιους».

Τουλάχιστον 30.035 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 70.457 τραυματίστηκαν στις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου. Ο αναθεωρημένος απολογισμός των νεκρών στο Ισραήλ από τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου ανέρχεται σε 1.139.