Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, που επικαλείται στοιχεία και εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), οι νεκροί από τον κορονοϊό παγκοσμίως έχουν φτάσει τους 21.293, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπερνούν τις 490.000.

Με κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να έχουν επιβάλει έκτακτα μέτρα, όπως η επιβολή καραντίνας στους πολίτες, την τελευταία μέρα στην Ιταλία έχουν καταγραφεί 683 θάνατοι και συνολικά τα θύματα βρίσκονται στους 7.300, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 32.346.

Η Ισπανία ξεπέρασε την Κίνα σε αριθμό θυμάτων παγκοσμίως, με συνολικά 4.809 νεκρούς και 47.610 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ την τελευταία μέρα τουλάχιστον 655 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Στην Κίνα υπάρχουν μέχρι στιγμής 3.285 νεκροί. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, δήλωσε την Τετάρτη πως ο ιός «απειλεί όλη την ανθρωπότητα» και πρόσθεσε ότι «χρειάζεται παγκόσμια δράση και αλληλεγγύη, καθώς ό,τι και να κάνει η κάθε χώρα ξεχωριστά δεν θα είναι αρκετό».

Σύμφωνα με πληροφορίες του France24, οι νεκροί στη Γαλλία έφτασαν τους 1.331, με τουλάχιστον 2.533 επιβεβαιωμένα κρούσματα και το δημόσιο σύστημα υγείας να βρίσκεται στα όρια του. Ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, ανακοίνωσε ότι θα αξιοποιηθεί ο στρατός της χώρας, προκειμένου να ενισχύσουν τις δομές υγείας και την ασφάλεια στους δρόμους της χώρας. Ο Μακρόν στο διάγγελμα του ανέφερε πως μόλις τελειώσει η επιδημία, θα υπάρξει «πολύ μεγάλη επένδυση» στο σύστημα υγείας της χώρας. Κάλεσε σε «εθνική ενότητα προκειμένου να μπορέσουμε να βγούμε όλοι μαζί ενωμένοι απέναντι στον κοινό εχθρό».