Σύμφωνα με τη New York Post, οι πυροβολισμοί ξέσπασαν στην πολυσύχναστη γειτονιά South Street της πόλης, κοντά στην 3η οδό, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, Το αστυνομικό τμήμα της Φιλαδέλφειας κλήθηκε να ανταποκριθεί σε αναφορές για ένα οπλισμένο άτομο ανάμεσα σε ένα μεγάλο πλήθος.
Ένας αστυνομικός πυροβόλησε οπλισμένο άνδρα, χωρίς να είναι γνωστό αν τον τραυμάτισε. Ο δράστης πέταξε το όπλο του και διέφυγε.
Στο σημείο περιστατικού βρέθηκαν δύο όπλα και πολλοί κάλυκες. Σύμφωνα με την αστυνομία της Φιλαδέλφειας «συνολικά 14 άτομα δέχθηκαν τα πυρά των αγνώστων, εκ των οποίων τρεις σκοτώθηκαν κι άλλοι δέκα τραυματίστηκαν». Τα ονόματα των θυμάτων δεν έχουν ακόμα δοθεί στη δημοσιότητα.
Δεν έχουν γίνει συλλήψεις αυτή τη στιγμή. Η αστυνομία αναζητά πλάνα από κάμερες παρακολούθησης για να εντοπίσει τους δράστες.
Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στα πάμπολλα ανάλογα που μαστίζουν τη χώρα της μαζικής οπλοκατοχής.