Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Hurriyet»,  η Εζέρ έχει συλληφθεί μαζί με δέκα άλλους ακτιβιστές, μεταξύ αυτών ένας γερμανικής κι ένας σουηδικής καταγωγής στις 5 Ιουλίου. Οι συλλήψεις έγιναν ενώ οι ακτιβιστές παρακολουθούσαν ένα σεμινάριο για την ψηφιακή ασφάλεια, αλλά και την διαχείριση πληροφοριών σε ξενοδοχείο κοντά στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Εισαγγελέας του δικαστηρίου διέταξε προφυλάκιση όλων των συλληφθέντων, καθώς θα δικαστούν για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, στο πλαίσιο των διώξεων των τουρκικών αρχών μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 2016.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Anadolou, οι τουρκικές αρχές προχώρησαν την Κυριακή στη σύλληψη τουλάχιστον 115 ανθρώπων οι οποίοι θεωρούνται επίσης «ύποπτοι για συμμετοχή», ενώ εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για ακόμη 12 που αναζητούνται από τις τουρκικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος περίπου 150.000 άνθρωποι απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα και περισσότεροι από 50.000 συνελήφθησαν ως ύποπτοι για συμμετοχή σε αυτό.