Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή, έπειτα από μια καταγγελία, ο ανήλικος, ο οποίος αναφέρεται μόνο με τα αρχικά του, Φ. Ε., συνελήφθη στην κατοικία του στο Τσορλού και εμφανίσθηκε ενώπιον δικαστηρίου της πόλης αυτής στην επαρχία Τεκιρντάγ, το οποίο απήγγειλε επισήμως κατηγορίες σε βάρος του.

Ο ύποπτος κατηγορείται ότι «εξύβρισε» τον ισχυρό άνδρα της χώρας στη σελίδα του στο Facebook και διώκεται στο πλαίσιο του άρθρου 299 του τουρκικού ποινικού κώδικα, το οποίο τιμωρεί όποιον “πλήττει την εικόνα” του αρχηγού του κράτους με μέγιστη ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.

Μετά την εκλογή του στην προεδρία τον Αύγουστο του 2014, έχουν πολλαπλασιαστεί οι διώξεις βάσει του άρθρου αυτού, με στόχο τόσο καλλιτέχνες και δημοσιογράφους όσο και απλούς πολίτες.Μέχρι τώρα έχουν ασκηθεί διώξεις σε βάρος πολλών ανηλίκων στο πλαίσιο αυτού του αμφιλεγόμενου νόμου.