Η αστυνομία συνέλαβε 25 ανθρώπους στην Κωνσταντινούπολη, στην πλειονότητά τους δημοσιογράφους, ανάμεσά τους και τον φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Μουστάφα Εζέρ.

Πάνω από 10 δημοσιογράφοι από το προσκείμενο στην κουρδική παράταξη ειδησεογραφικό πρακτορείο Dicle συνελήφθησαν, σύμφωνα με το κρατικό τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή. Νομική σύμβουλος του πρακτορείου ανέφερε ότι μόνον αστυνομικοί παρέμεναν μέσα στα γραφεία του στην Κωνσταντινούπολη, φωτοτυπώντας έγγραφα και αντιγράφοντας σκληρούς δίσκους ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η σύμβουλος πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει επακριβώς πόσοι δημοσιογράφοι προσήχθησαν.

Στο Ντιγιάρμπακιρ, την μεγαλύτερη πόλη του εξεγερμένου νοτιοανατολικού τμήματος της Τουρκίας–όπου η κουρδική μειονότητα πλειοψηφεί–η αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον έξι ανθρώπους και πραγματοποίησε έρευνες σε 10 γραφεία και σπίτια εργαζομένων στο ίδιο πρακτορείο. Ταυτόχρονες παρόμοιες έφοδοι έγιναν στην πρωτεύουσα Άγκυρα, στην Ιζμίρ (Σμύρνη) και σε άλλες πόλεις. Αστυνομικοί έκαναν έρευνες και σε αρκετούς άλλους ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Τουρκία, κατάσχοντας ηλεκτρονικούς υπολογιστές και έγγραφα, όπως μετέδωσε το CNN Turk.

Στόχος της επιχείρησης ήταν μια οργάνωση που ονομάζεται Ένωση Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK), που είχε ιδρυθεί το 2005. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο μιας ποινικής δίωξης του 2009, η οργάνωση είχε ιδρυθεί από το PKK το 2005 με σκοπό την δημιουργία ενός κουρδικού πολιτικού συστήματος.