Το «902» αναφέρει πως «ο μασκοφόρος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Μπέου πήγε το πρωί στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μείζονος Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ) και χτύπησε τον Κώστα Γαργάλα εν ψυχρώ στο πρόσωπο».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «δημοτικοί σύμβουλοι κυνήγησαν τον μασκοφόρο στις σκάλες και του έβγαλαν τη μάσκα. Με έκπληξη είδαν ότι ήταν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΣΥΔΙΣΑ) Βασίλης Ζαχείλας, δημοτικός σύμβουλος του Μπέου».

Ο Κώστας Γαργάλας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ το ΚΚΕ καλεί σε συγκέντρωση στη 1.30 μ.μ. στο Δημαρχείο Βόλου.

Ο Μπέος αναφέρει πως δεν γνώριζε τίποτα για την επίθεση

«Κατά την απουσία μου από τον Βόλο ενημερώθηκα από συνεργάτες μου για το θλιβερό επεισόδιο σε βάρος δημοτικού συμβούλου της μειοψηφίας στα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ και φυσικά το καταδικάζω τόσο εγώ όσο και η δημοτική μας ομάδα κατηγορηματικά. Ευθύς ως επιστρέψω και ενημερωθώ αναλυτικά θα επιληφθώ άμεσα και θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις που θα κριθούν αναγκαίες», αναφέρει στη δήλωσή του ο Αχ. Μπέος.

Νέα Αριστερά Μαγνησίας: «Η μάσκα του παρακράτους έχει πέσει»

«Ένα αποτρόπαιο και δυσώδες περιστατικό σημειώθηκε σήμερα το πρωί, λίγο πριν την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ» αναφέρει η Νέα Αριστερά Μαγνησίας για την επίθεση στον Κ. Γαργάλα και συνεχίζει:

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την δημοτική παράταξη του Αχιλλέα Μπέου, Βασίλης Ζαχείλας, εισέβαλε στην αίθουσα φορώντας μία αποκριάτικη μάσκα προκειμένου να καλύψει τα χαρακτηριστικά του και επιτέθηκε με βία, γρονθοκοπώντας στο πρόσωπο τον δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας, κ. Κώστα Γαργάλα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γινόμαστε μάρτυρες έκνομων και παρακρατικών μεθόδων, και δυστυχώς φοβόμαστε πως δεν θα είναι η τελευταία. Οι ύβρεις, οι απειλές, οι τραμπουκισμοί αλλά ακόμα και οι σωματικές επιθέσεις έχουν κανονικοποιηθεί άλλωστε από τον ίδιο τον Δήμαρχο Βόλου, ο οποίος ουκ ολίγες φορές έχει επιτεθεί κατά διαφωνούντων πολιτικών αντιπάλων, αλλά και απλών πολιτών, δίνοντας τον τόνο και στους συνεργάτες και τους υποστηρικτές του.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την μαφιόζικη επίθεση εναντίον του δημοτικού συμβούλου κου. Κώστα Γαργάλα, εκφράζουμε την αμέριστη υποστήριξή μας και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Η μάσκα του παρακράτους έχει πέσει εδώ και καιρό και το άσχημο πρόσωπό του βρίσκεται σε κοινή θέα. Να γνωρίσουν, όμως, καλά πως δεν φοβίζουν κανέναν και καμία»..