«Σήκω πάνω τώρα, γιατί εδώ κουμάντο κάνω εγώ. Δεν θα πεις εσύ σε κανέναν “δε θα κάτσεις”. Το κατάλαβες;» φώναζε σε επιβάτη ένας άνδρας, ο οποίος σύμφωνα με δημοσίευμα του Sputniknews.gr είναι ο οδηγός του λεωφορείου της γραμμής A11.

Η ένταση προκλήθηκε κατά το δημοσίευμα επειδή ο συγκεκριμένος επιβάτης αρνήθηκε να παραχωρήσει την διπλανή σε αυτόν θέση, επικαλούμενος τα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας, με την επιβάτη που διεκδικούσε τη θέση να ζητά την παρέμβαση του οδηγού, απαιτώντας να της παραχωρηθεί το κάθισμα.

Στο μεταξύ, όπως φαίνεται στο βίντεο, ένας τρίτος επιβάτης κατέλαβε την επίμαχη θέση, με αποτέλεσμα ο οδηγός και ορισμένοι επιβάτες του λεωφορείου να αξιώνουν από τον άνδρα να σηκωθεί ο ίδιος για «να κάτσει η κυρία».

«Σήκω πάνω να κάτσει η κυρία» συνέχισε ο οδηγός, με τον διπλανό επιβάτη να σιγοντάρει και να ακούγεται να λέει στον άνδρα που δεχόταν αδικαιολόγητα επίθεση «τώρα, καλά σου λέει, σήκω τώρα επιτόπου». Στην εύλογη διαμαρτυρία του άνδρα, που από τα επόμενα σχόλια που ακολούθησαν φαίνεται πως επικαλείται πρόβλημα στη μέση του, ο οδηγός αποκρίθηκε φωνάζοντας «Δεν με νοιάζει, σήκω πάνω ρε τελείωνε! Τι με κοιτάς; Σήκω πάνω!»

Στο μεταξύ, ορισμένοι από τους υπόλοιπους επιβάτες του λεωφορείου ακούγονται να λένε «Αντε προχώρα καλά σου λέει» ενώ η κυρία που διεκδικούσε τη θέση ακούγεται ξεκάθαρα να λεει «σιχαίνομαι να κάτσω» μόλις ο άνθρωπος σηκώθηκε παρά τη θέλησή του από το κάθισμα.

Σημειώνεται πως όπως φαίνεται πολύ καθαρά στο βίντεο, ο οδηγός δεν φοράει μάσκα προστασίας όπως υποχρεούται, ωστόσο, αυτό φαίνεται πως δεν δημιούργησε κανέναν προβληματισμό στους παριστάμενους. Όταν μάλιστα ο ίδιος ο επιβάτης που υπέστη τον τραμπουκισμό, αφού είχε υποχρεωθεί να σηκωθεί από την θέση του, έκανε παρατήρηση στον οδηγό για το γεγονός ότι δεν φορούσε μάσκα, τόσο ο ίδιος όσο και αρκετοί  επιβάτες του απάντησαν χλευαστικά, με μία επιβαίνουσα να ακούγεται να λέει δυνατά «αν είναι ο κορονοϊός γιατί μπήκες στο λεωφορείο με τόσο κόσμο;».