Σίγουρος ότι το εκτελεστικό διάταγμά του που αφορά στην απαγόρευση εισόδου σε πολίτες ορισμένων ισλαμικών χωρών θα επανέλθει σε ισχύ, εμφανίστηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, επιτιθέμενος κατά του ομοσπονδιακού δικαστή που ακύρωσε προσωρινά την εφαρμογή του.

Συγκεκριμένα, ο Ντ. Τραμπ αποκάλεσε τον δικαστή Τζέιμς Ρόμπαρτ «αποκαλούμενο δικαστή» του οποίου η «γελοία» νομική άποψη «στέλνει την εφαρμογή του νόμου εκτός ΗΠΑ». Ο δικαστής Ρόμπαρτ έκρινε την απαγόρευση της εισόδου όλων των πολιτών του Ιράν, του Ιράκ, της Συρίας, της Λιβύης, της Υεμένης, του Σουδάν και της Σομαλίας στις ΗΠΑ για 90 ημέρες ως αντισυνταγματική.

Πολλές αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν ήδη ότι επιτρέπουν σε πολίτες των συγκεκριμένων χωρών που διαθέτουν βίζα να επιβιβάζονται σε πτήσεις για τις ΗΠΑ.
«Η άποψη του συγκεκριμένου αποκαλούμενου δικαστή, που στέλνει την εφαρμογή του νόμου μακριά από τη χώρα μας, είναι γελοία και θα ανατραπεί!», ανέφερε μέσω του ιδιωτικού λογαριασμού του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ο Ντόναλντ Τραμπ.