«Συγκεκριμένα στο παραπάνω πλοίο, το οποίο ήταν στο λιμάνι της Μυτιλήνης, υπήρξε τραυματισμός του Ναύτη Στέργιου Γ., 60 χρονών, όπου κατά την διαδικασία της καθόδου της άγκυρας έσπασε το φρένο της άγκυρας με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο συνάδελφος ο οποίος έχει υποστεί κάταγμα στο μηριαίο οστό» αναφέρει η ΠΕΝΕΝ, προσθέτοντας πως «ο Ναύτης μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Μυτιλήνης».

«Το εν λόγω πλοίο έχει επιβαρυμένο παρελθόν σε πολλούς τομείς μεταξύ των οποίων και σε θέματα ασφάλειας» καταγγέλλει η ΠΕΝΕΝ και σημειώνει πως «τον Γενάρη του 2022 είχαν σπάσει τα συρματόσχοινα στήριξης της μιας πλευράς στο δεύτερο γκαράζ του πλοίου με αποτέλεσμα μια νταλίκα να γύρει και να φρακάρει».

«Απαιτούμε από το ΥΕΝ και τις υπηρεσίες του να κάνουν διεξοδική επιθεώρηση προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες αλλά και η καταλληλόλητα του συγκεκριμένου μηχανισμού καθώς επίσης να ελεγχθούν όλα τα μηχανικά συστήματα του πλοίου. Αναμένουμε το πόρισμα του σχετικού ελέγχου. Ευχόμαστε στον συνάδελφο Στέργιο γρήγορη ανάρρωση» καταλήγει.