Σύμφωνα με πληροφορίες, προγραμματίζουν συγκεντρώσεις τόσο στις 10.00 όσο και στις 11.00 εντός του campus του ΑΠΘ. Παράλληλα, στις εννέα το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση συμπαράστασης κι αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια στους τρεις συλληφθέντες από τα χθεσινά επεισόδια. Πρόκειται για τρεις νεαρούς ηλικίας 21, 22 και 22 ετών, των οποίων η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη και σήμερα οδηγούνται στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης με τη σε βάρος τους δικογραφία να αφορά κατά περίπτωση, διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απόπειρα σωματικής βλάβης, παραβάσεις περί όπλων και ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. κατά τα επεισόδια στο κέντρο της πόλης, μετά τη λήξη της μαζικής πορείας που πραγματοποίησαν φοιτητές και ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία αστυνομικών στα πανεπιστήμια, έγιναν εννέα προσαγωγές. Κατά την ίδια πηγή, τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ενώ ο 21χρονος φοιτητής των ΤΕΦΑΑ που δέχθηκε ευθεία βολή χειροβομβίδας κρότου λάμψης στο πρόσωπο, από κοντινή απόσταση, από αστυνομικό των ΜΑΤ, για την ελληνική αστυνομία ήταν απλά ένας «ιδιώτης».

Δριμεία επίθεση από σύσσωμη την αντιπολίτευση δέχεται η κυβέρνηση, που επιμένει στο προκλητικό αφήγημά της περί ασφάλειας καθηγητών και φοιτητών στα ΑΕΙ.