Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο, στη δικογραφία  καταλογίζονταν στον Σ. Ψυχάρη έξι πράξεις που αφορούσαν τα οικονομικά έτη 2010 έως και 2014 και τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των ετών 2011 έως 2015. Κρίθηκε ένοχος για τέσσερις από αυτές με ομοφωνία του δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη του είχε αναβληθεί επ’ αόριστον τον Ιούλιο του 2016, καθώς το δικαστήριο αποδέχθηκε ένσταση της υπεράσπισης του κατηγορουμένου για ακυρότητα του κλητήριου θεσπίσματος, καθώς δεν περιγραφόταν επακριβώς εάν ο Σταύρος Ψυχάρης τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται, από αμέλεια ή από δόλο.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αναίρεση που άσκησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου επί της απόφασης του περασμένου Ιουλίου.